Mogadişu Havalimanı açılışı ertelendi

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva'nın işletmeciliğini yaptığı Somali'deki Mogadişu Havalimanı Terminali'nin açılışı yarına ertelendi.

GÜNDEM 23.01.2015 17:28:00 0
Mogadişu Havalimanı açılışı ertelendi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın Somali’de işletmeciliğini üstlendiği Mogadişu Havalimanı Terminal Hizmet Binası’nin dün yapılması planlanan açılışı yarına ertelendi.

SUDİ KRALIN ÖLÜMÜ AÇILIŞI ERTELETTİ

Dün yapılması planlanan yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen Somali Mogadişu Havalimanı Terminali Hizmet Binası’nın açılışı yarına ertelendi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı açılış, Suudi Arabistan Kralı, Abdullah bin Abdulaziz'in, tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelendi.  Kral, Abdulaziz’in ölümünün ardından Afrika Boynuzu ülkelerindeki programını değiştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Riyad'a gitti. Erdoğan, Riyad'daki cenaze töreninin ardından akşam saatlerinde de Cibuti'ye geçerek Afrika Boynuzu ülkeleri ziyaretine devam edecek.

 

 

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu arada, Mogadişu Havalimanı Terminal Hizmet Binası’nda açılış için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Somali Ulaştırma Bakanı Said Ali Korsel ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de dün havaalanında incelemelerde bulundu. Bakan Said Ali Korsel, Çerkezköylü işadamı Süleyman Kozuva’nın Somali’ye yaptığı yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk Hava Yolları’nın Somali’ye günlük uçak seferlerinin başlamasından da memnun olduklarını söyleyen Bakan Said Ali Korsel, THY Genel Müdürü Temel Kotil’e de teşekkür etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Somali ziyaretinde kullanacağı zırhlı araçlar da özel bir askeri uçakla Somali’deki Havaalanı’na götürüldüğü bildirildi.

Marmara Haber