Albayrak Mumcu'yu andı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yayımladığı mesajında, 22 yıl önce uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'yu andı.

GÜNDEM 23.01.2015 17:26:00 0
Albayrak Mumcu

Albayrak mesajında şunlara yer verdi: “Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun evinin önünde düzenlenen hain saldırı sonucu aramızdan ayrılışının ve bu faili meçhul cinayetin hala aydınlanamayışının 22. Yıldönümü. Uğur Mumcu, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiğimiz aydınlarımızdan sadece bir tanesi. Uğur Mumcu onurla, dimdik, karanlıkları aydınlığa dönüştürmek için sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için, aldığı tüm tehditlere, karşılaştığı tüm engellere rağmen yılmadan, düşüncelerini korkusuzca yazmaya devam etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak, egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti.”

Albayrak sözlerini şöyle tamamladı: “Faili meçhul cinayetlerle yaşamanı yitirmiş aydınlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu hassas konuda toplumsal belleğimizi her zaman diri tutacağız. Onların ışığında korkusuzca yürümeye devam edeceğiz.Hiç hak etmedikleri şekilde hain tuzaklar sonucunda acı sonlarla aramızdan ayrılan; demokrasi yolunda, barış yolunda, aydınlanma yolunda hayatlarını hiçe sayan, başta Uğur Mumcu olmak üzere kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Marmara Haber