Edirnespor Gençlik Kulübü'nde Erdem dönemi

Edirnespor GK, dün iş başına getirdiğini açıkladığı antrenör Algun Erdem ile Perşembe günü kulüp tesislerinde düzenlenen bir basın toplantısıyla sözleşme imzaladı.

SPOR 23.01.2015 17:19:00 0
Edirnespor Gençlik Kulübü

SÖZLEŞME İMZALADI

İmza töreninde bir konuşma yapan kulüp başkanı Savaş Üner “Mustafa Ülkü hocamızın görevden ayrılma kararını görüşen yönetim kurulumuz bu isteği yerinde bulup hocamızla yolları ayırdıktan sonra sezon başında Yalova Çiftlikköyspor’u çalıştıran Algun Erdem hocamızla görüştük ve kendisi de sağ olsun bizi kırmadı. Ben şahsen kendidi ile yaptığım telefon görüşmesinden kendisinin ne kadar hırslı bir teknik direktör olduğunu anladım ve bunun üzerine başka hiç kimseyle görüşmeme kararı alarak hocamıza buyur Edirne’ye gel sen bizim hocamızsın dedik. Hocamızın 13 yıl futbolculuk 12 yıl da antrenörlük yaşamı var.  Yardımcı antrenör olarak ta Savaş Baştan hocamız ile anlaştık. Zaten her iki hocamız da Çiftlikköyspor’da birlikte çalışıyorlardı. Şahsım ve yönetim kurulumuz adına kendilerine teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyoruz” derken  Edirnespor GK’da görevi devralan yeni hoca Algun Erdem’de  “Ben başta başkanımız, tüm yöneticilerimiz ve bizim böyle güzide bir kulüpte görev almamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Bu bizim için, kendi kariyerlerimiz için de büyük bir şans. Şu anda önemli bir durum var ve bu önemli durum da Edirnespor GK’nın geleceği noktaya bir an önce gelmesi için el birliği içinde çalışmamız.  Bizim için puan durumu puantajlar önemli değil. Önemli olan Edirne’nin Türkiye futbolu içinde en iyi şekilde temsil edilmesi. Ve bunun gerçekleşmesi için de bu an itibarı hatta dün itibarı ile çalışma içine girdik.  Ligin son maçı itibarıyla burada bize güvenen insanları, kendimizi mahcup etmeden görevimizi layıkıyla yerine getirip  bir sonraki sezonda düşünülen yapılanmaya takımı taşımak istiyoruz. Kulu olduğum Allah hepimize yardımcı olur inşallah” dedi.

“HERKESİN BİR FUTBOL DÜŞÜNCESİ VARDIR”

Bir basın mensubunun “Takımı hangi taktikle oynatmayı düşünüyorsunuz” sorusuna ise cevabı şöyle oldu; “Ben 60 yılık futbol geleneği olan bir aileden geliyorum. Baban uzun yıllar federasyonda A-milli takım seviyesinde görev yaptı. Ağabeyim Taygun Erdem uzun yıllar Fenerbahçe’de futbol oynadı ve şu anda federasyonda görevli. Bizim için doğduğumuz gün itibarıyla bildiğimiz başka bir meslek yok.  Ben Uludağ Üniversitesi Spor Akademesi Yüksek Lisans mezunuyum.  Bu kadar şeyden sonra öğrendiğimiz; rakamların, sayıların hiçbir önemi olmadığı.  İstediğiniz her sistemde oynayabilirsiniz, istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ama önemli olan sahaya aklından önce yüreğini koyan ve taşıdığı formanın hakkını verecek mantalitede olan o motivasyona sahip grubu oluşturmak.  Ben tavlada yenilmeyi bile kabul edemiyorum.  Bu felsefemizi inşallah çok kısa sürede takım arkadaşlarımıza da kabul ettirir ve bu kısa sürede, biz Pazar günü olarak hesaplarken, durum değişti ve bir mucize gibi maç Pazartesi gününe alındı. Bu süreyi de iyi değerlendireceğiz Büyükçekmece maçına kadar.  Çok klişe bir laf, evet elimizde bir sihirli değnek yok  ama verebileceğimiz mantalite ve motivasyonu  bir farkımız olarak takımın üzerine koyup  çok süratli bir şekilde öbür alanda oynamaya  çalışan bir takım olarak ve topu kaybetmeyen bir takım olarak ya da kaybettiğimizde topun arkasına  bütün takım olarak geçebilecek bir takım olmayı düşünüyoruz. Bu kısa bir süre işi değildir, bunu basın mensupları ve yöneticilerin önünde altını bir kere daha çizerek söylüyorum. Ama ben hep söylerim, örnek aldığım bir insandır sayın Fatih Terim “Mucizeler imkansız değildir” diyor. Evet mucizeler imkansız değildir ama zaman alır.  Burada benim mucize yaratacağız gibi bir kelime kullanma şansım maalesef yok. Yine tırnak içinde konuşayım, ben değerli kaptanım Mustafa hocaya burada yapmış olduğu her şey için çok teşekkür ediyorum. Kendisini sayar severim ve çok uzun yıllardan beri dostluğumuz vardır.  Buraya yansıtmaya çalıştığı bir futbol düşüncesi vardır.  Takdir edersiniz ki düşünceler zaman içinde değişmek zorundadır. Bizim yansıtacağımız futbol düşüncesiyle bir adım öteye taşıyabilirsek hatta bir adım yetmeyecektir çok daha fazla adımlar atmak gerecektir ama  bir şekilde bu işi toparlamamız gerektiğinin bilincindeyiz.  Çok kısa sürede ne kadar olacaksa rakip sahada futbol oynayan bir takım yaratmayı düşünüyoruz.  İlerleyen günlerde adım adım bunu gerçekleştireceğimizi biliyoruz” dedi.

Edirnespor GK’nın yeni hocası daha sonra Edirne 25 Kasım stadında takımla ilk  antrenmanına çıktı. Futbolcular ile kısa bir konuşma yapan Algun Erdem daha sonra ilk antrenmanın yaptı. Antrenmanda başkan Savaş Üner ve yöneticiler de hazır bulundu.