Suriyeliler'e Tekirdağ'dan kömür yardımı

İç savaştan kaçarak çadır kentlerde yaşamaya başlayan Suriyeliler'e Tekirdağ'dan yardım eli. Malkara'daki kömür ocaklarından 50 ton kömür Suriyeli sığınmacıların kaldığ

GÜNDEM 23.01.2015 15:50:00 0
Suriyeliler

Tekirdağ Malkara’da Kiremitçiler ve Pullukçu kömür işletmeleri Hayrat Vakfı Tekirdağ Temsilciliği aracılıyla, iç savaş dolayısıyla mağdur olan ve çadır kentlerde yaşayanlar için Suriye'ye 50 ton kömür gönderdi.

50 TON KÖMÜR YARDIMI GÖNDERİLDİ

Tekirdağ’dan iç savaştan kaçarak çadır kentlere sığınanlar için Suriye'ye iki tır 50 ton kömür gönderdi firmalar  tarafından TIR’lara yüklenen kömür, Hayrat İnsani Yardım Derneği Tekirdağ Temsilciliği aracılığıyla Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Kömürün, Hama, Halep, Humus, Salkin ve Hayrat İnsani Yardım tarafından kurulan 

köye  iç savaştan mağdur olanlar için kurulan çadır kentlere dağıtılacağı bildirildi. Firmaların bölgeye Hayrat İnsani Yardım Tekirdağ Temsilciliği aracılıyla  bölgeye daha önce de kömür yardımında bulunduğu ve mart ayına kadar Suriye'ye 500 ton kömür göndermeyi hedeflediği belirtildi.

DUALARLA GÖNDERDİLER

Hayrat İnsani Yardım Derneği Tekirdağ Temsilcisi İsmail Cerit, yaptığı açıklamada, kömürlerin yüklü olduğu TIR’lara, Suriye'deki mağdurlar için dualarla uğurladıklarını söyledi. Kiremitçiler Madencilik firması sahibi Bekir Kiremitçi ise soğuk kış aylarında, savaştan etkilenen çocuklara yardım yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kiremitçi, diğer firmalarla koordine olmaları halinde yine Hayrat İnsani Yardım Derneği aracılığı ile önümüzdeki ay bölgeye daha fazla kömür göndermeyi planladıklarını kaydetti. Malkara'dan yola çıkan TIR’ların, İstanbul'da Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin diğer yardımlarıyla birleşerek konvoy halinde Hatay'a gideceği bildirildi.

Marmara Haber