Kaymakam Güney, Çerkezköy ve Kapaklı'da hemşerilerini ziyaret etti

Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği ile Çerkezköy ve Kapaklı Samsunlular Derneği'ni ziyaret etti.

GÜNDEM 23.01.2015 15:46:00 0
Kaymakam Güney, Çerkezköy ve Kapaklı

İLK ZİYARET VEZİRKÖPRÜLÜLER

Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney ilk olarak Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Dursun Yıldız ve yönetimi tarafından kapıda karşılanan Güney hemşerileri ile bir süre sohbet etti. Ziyaretten ötürü Kaymakam Güney’e teşekkür eden Dernek Başkanı Dursun Yıldız, “Bugün gerçekleştirdiğiniz ziyaret bizleri mutlu etti. Dernek olarak 14 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Samsunlular olarak Çerkezköy’de 20 bine yakın nüfusumuz vardır.” dedi.

 

 

SAYENİZDE MEMLEKET HAVASI SOLUDUM

Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’de bulunan hemşerilerini ziyarete çıktığını belirten Kaymakam Güney “Dört yıldır Şarköy’de görev yapıyorum. Sizlerin bir arada olmanız, dernekleşmeniz çok önemlidir. Buralarda hepiniz gurbettesiniz. Ve buraların ekmeğini yiyorsunuz. Hemşerilerin bir araya gelip dayanışması bizleri her zaman mutlu ediyor. Sizler birlik, dirlik oldukça her zaman güçlü olursunuz. Dernekler seçim dönemleri akıllara geliyor. Aranızda bulunduğum vakit memleket havasını soldum. Misafirperverliğinizden ötürü de sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaymakam Zekeriye Güney’in ziyaretine daha sonra Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör de katıldı. Özgör, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bir cenaze töreni için şehir dışına çıktığını belirterek, “Çerkezköy’e Türkiye’nin herhangi bir ilinden gelen vatandaşlarımız iş ve ekmek davasındadır. Buraya geldikten sonra burası yurdumuz oluyor. Ben 1993 yılında Çerkezköy’e yerleştiğimde hem nüfus azdı hem de iş olanakları fazlaydı. Şimdi nüfus çoğaldıkça iş bulma kriterleri de zorlaşıyor. Çerkezköy Belediyesi olarak ilçemizi güzelleştirmek ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için var gücümüz ile çalışıyoruz.” dedi.

 

 

KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY’DE SAMSUNLULAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Vezirköprülüler Derneğinden ayrılan Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney daha sonra ise Çerkezköy Samsunlular Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Samsun’un Kavak ilçesinden olan Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney’in derneklerini ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram misafir etti. Kaymakam Güney daha sonra Kapaklı’da Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti. Kaymakam Güney’e Kapaklı Samsunlular Derneği’nde Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı da eşlik etti.

Haber/Ahmet Kılavuz