Öztrak Bakan Avcı'ya parti atkısı takan bürokratı sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, devlet memurları ile ilgili mevzuattaki yasaklara rağmen, AKP Tekirdağ İl Kongresinde parti atkısı tak

GÜNDEM 22.01.2015 17:53:00 0
Öztrak Bakan Avcı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesiyle, Ak Parti Tekirdağ İl Kongresi’nde parti atkısıyla görüntüleri basına yansıyan Ferruh Topuz’un durumunu TBMM gündemine taşıdı.

Devlet Memurları Kanunu’na göre memurların siyasi partilere üye olamayacağını, kanunun memurların “Herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunmasını” da yasakladığını hatırlatan Öztrak, bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmanın, yasada, “Kademe İlerlemesini Durdurma” cezasını gerektiren fiil ve haller arasında sayıldığını belirtti.

YÖNETMELİĞE’DE AYKIRI

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik gereği de kamu personellerinin, “Görev yaptığı yerin ve mezun olduğu okulların rozetleri ile Hükümetçe özel günler için çıkarılan rozetler (Atatürk'ün doğumunun 100. Yılı gibi) dışında rozet, işaret, nişan v.b. şeyler takamayacağını” belirten Öztrak, “Bu düzenlemeler karşısında, Memur-Sen Tekirdağ İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı sıfatlarını taşıyan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ferruh Topuz’un, AKP’nin Tekirdağ İl Kongresi’nde yerel basına yansıyan fotoğrafları, bu yasakların ihlal edildiğini göstermektedir.” dedi.

HANGİ TASARRUFTA BULUNACAKSINIZ

Ak Parti Tekirdağ İl Kongresi’nde, parti amblemli atkıyla fotoğrafları basına yansıyan Topuz’un mevzuatta belirtilen yasaklar hilafına, bir partiye destek verdiğini kaydeden Öztrak şu soruları yöneltti:

“Bir sendikanın il başkanlığını yapan bir öğretmenin, boynuna parti atkısı takarak parti kongresine katılması açıkça bir parti lehine propaganda yapma mahiyetinde değil midir? Mevzuattaki açık düzenlemelere karşı gelen Topuz hakkında hangi tasarruflarda bulunulmuştur veya bulunulacaktır? İktidarınız döneminde siyasi partilerin kongre ve diğer programlarına partilere ait rozet, atkı ve benzeri simgeleri takarak katılan kaç memur hakkında işlem yapılmıştır? Haklarında işlem yapılan bu memurların partilere dağılımı nedir?”

Marmara Haber