Köprülü'den Ala'ya bonzai sorusu

Önceki gün Başbakan Davutoğlu için soru önergesi veren Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü bu kez İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplandırması için T.B.M.M.'ye bonzai ile ilgili soru Ã?

GÜNDEM 20.01.2015 15:02:00 0
Köprülü

Tekirdağ CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Milletvekili Emre Köprülü İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplandırması için T.B.M.M.’ye (Türkiye Büyük Millet Meclisi) soru önergesi verdi.

DAHA ÖNCE SORDUK YANITSIZ BIRAKTI

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü daha önce İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplandırmasını istediği soru önergesinin yanıtsız kaldığını hatırlatırken, “Tekirdağ’da bonzai kullanımının önüne geçilmesi için verdiğimiz önergemizi yanıtsız bırakan İçişleri Bakanı'na, Saray ilçemizde bir gencimizin daha Bonzai kullanımı sebebiyle hayatını kaybetmesini ve önlem almak için neyi beklediklerini sorduk.”dedi.

KÖPRÜLÜ SARAY’I HATIRLATTI

Köprülü soru önergesinde şunlara yer verdi: “Ülkemizde gençler arasında kullanımı hızla artan ‘Bonzai’ denen sentetik uyuşturucu; bu kez Saray ilçemizde 18 yaşında bir gencimizin canına mal oldu. İki genç arkadaşın kullandığı bonzai illeti sebebiyle bir gencimiz hayatını kaybederken, diğerinin komada olduğu belirtildi. 

Emniyet verilerine göre; en fazla bonzai kullanılan iller sıralamasında ilk sıralarda yer alan Tekirdağ ilimizde, genç yaşta kurban verdiğimiz insan sayısı giderek artmaktadır. Tekirdağ içinde tedirgin olan ailelerimiz, devlet tarafından gerekli önlemler alınmayışından yakınırken, bonzai kullanım yaşının 11’e düşmesi herkesi endişelendirmektedir. 

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi bonzai'yi dünyadaki en tehlikeli ve hızlı yayılan uyuşturucu madde olarak tespit ederken, Türkiye’de de kullanım oranının giderek arttığı uyarısını yapmaktadırlar. Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadele konusunda geç kaldığını ve bu nedenle bonzai kullanımının arttığını ifade eden uzmanlar, önümüzdeki iki yıl içinde Bonzai ve türevlerinin kullanımından kaynaklanan ölüm olaylarında artışlar olacağı uyarısı yapıldı.”

TEKİRDAĞ’DA BONZAİ

Emre Köprülü TBMM’ye verdiği soru önergesinde şunları sordu: Toplumsal bir sorun haline gelen uyuşturucu madde kullanımını önlemek adına devletin konuya el atmasını bekleyen vatandaşlar bu sorunun bir an evvel çözülmesini beklemektedirler. 

1- Bonzai kullanım oranlarının en yüksek olduğu iller sıralamasında başı çeken Tekirdağ’da, son olarak Saray ilçemizde 18 yaşında bir gencimizin hayatına mal olan ve bir gencimizin de komada olmasına sebep olan Bonzai kullanımının önüne geçmek için Tekirdağ ve İlçelerinde özel bir çalışma başlatacak mısınız?

2- Tekirdağ ilimizde bonzai kullanımı ve satışı konusunda artış olduğu uyarılarını ve bir an evvel Tekirdağ’da önlem alınması gerektiği konusunu; 11 Eylül 2014 tarihinde Bakanlığınıza vermiş olduğum yazılı soru önergemde belirtmiş, ancak önergem tarafınızca yanıtsız bırakılmıştı. Çocuklarımızın etrafında kol gezen bu ölüm tehlikesinin bir diğer adı olan bonzai kullanımı sebebiyle artan ölümlerin önüne geçmek yerine bu önergemizi de yanıtsız mı bırakacaksınız yoksa vicdani bir sorumluluk hissederek ivedi bir şekilde gerekli tedbirleri alacak mısınız?

Marmara Haber