Çorlu Bölge Trafik ekipleri yetki belgesi olmayan araçlara ceza kesiyor

Çorlu Trafik Ekipleri önceki gün Saray'ın Büyük Yoncalı Mahallesi'de Saray Çerkezköy oto yolunda işçi servislerine yol yetki belgesi, ruhsat ve ehliyet kontrolü uygulaması yaptı.

GÜNDEM 20.01.2015 14:51:00 0
Çorlu Bölge Trafik ekipleri yetki belgesi olmayan araçlara ceza kesiyor

Yapılan kontrollerde bir araç trafikten men edilirken,10 araca da araç başı bin 144 TL para cezası kesildi. Uygulamaların sık aralıklarla devamlı yapıldığını belirten ekipler yetki belgesiz servis çekmelerin yasalara aykırı olduğunu ve servis çekenlerin mutlaka yetki belgesi almaları gerektiğini vurguladı.

UYGULAMA İKİ EKİP TARAFINDAN YAPILDI

Çorlu Trafik Bölge Müdürlüğü ait 2 trafik ekibi önceki gün Büyükyoncalı Mahallesi’nde yaptığı kontrol ve uygulaması özellikle işçi servislerinde yoğunlaştırıldı. Fabrikalara işçi taşıyan araçlarda yol yetki belgesi, ruhsat ve ehliyet soruldu ve uygulamada her araç tek tek sorgulandı. Yetki belgesi olmayan araç sürücülerine de ceza kesildi.

UYGULAMADA 15 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Çorlu Bölge Trafik ekiplerinin  Büyükyoncalı Mahallesi’nde yaptığı uygulamada toplam 15 araç tek tek kontrol edildi.10 araca  araç başı bin 144 TL ceza kesildi. Bir araç trafikten men edildi.Trafik ekipleri bu uygulamaların sıklıkla yapıldığını ve servis çeken araçların acilen yetki belgesi olmak üzere tüm evraklarının hazır bulundurmalarının yasal zorunluluk olduğunu belirttiler. Yetkililer yapılan bu uygulamalarla ayni zamanda korsan çalışan servislerinde önüne geçildiğini de söylediler.

Haber/Seyit SÜREN