Tarım Müdürü tarımın sorununu açıkladı

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Türkiye'de tarımın sorununa ilginç bir tespitle cevap verdi. Sarı, tarımın sorununun çok sayıda çiftçi olmasından kaynaklandıÄ

GÜNDEM 20.01.2015 13:20:00 0
Tarım Müdürü tarımın sorununu açıkladı

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Müdürü Orhan Sarı, Türkiye'de tarımın sorununun, çok sayıda tarımla uğraşan çiftçi olmasından kaynaklandığını kaydetti. Çiftçiliğin her meslekten kişiler tarafından yapıldığını ifade eden Sarı, "Ülke tarımının kalkınmasının yolu çiftçiliği daha öznel hale getirmektir. Çiftçilik kendine özgü bir meslek olmalıdır." dedi.

ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLİYOR

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan gece eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında İl Müdürü Orhan Sarı, müdür yardımcısı, şube müdürleri ve teknik personeller ile birlikte Kemalköyü’nü ziyaret etti. Yapılan toplantıya çok sayıda üretici katılırken, bütün şube müdürleri ve şubede görevli teknik personeller tarafından görev alanıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

KÖY KAHVESİNDE TOPLANTI

Köy kahvesinde yapılan toplantıda konuşan İl Müdürü Sarı, "Mutlu bir Kemalköy, mutlu Türkiye demektir. Türkiye'de tarımın sorunu çok sayıda tarımla uğraşan çiftçiden kaynaklanmaktadır. Çiftçilik her meslekten kişiler tarafından yapılmaktadır. Ülke tarımının kalkınmasının yolu çiftçiliği daha öznel hale getirmektir. Çiftçilik kendine özgü bir meslek olmalıdır" dedi.

Tarım arazilerinin parçalanmasının ülke tarımına zarar verdiğini dile getiren İl Müdürü Sarı, "Ülke tarımının kalkınmasını istiyorsak ivedilikle bu tarım arazilerinin toplulaştırılması gerekir. Tarım arazilerinde gereksiz parçalanmalar bulunmaktadır" ifadelerini kaydetti. 

Toplantıda Kemalköy üreticilerinin sorunlarını tek tek dinleyen Edirne İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, çözüm önerilerinde bulundu.

İha