Edirne'de 122 asansörden 114'ü kırmızı etiket yedi

Edirne'de 2014 yılında yapılan kısmı denetimde 122 asansörden 114 asansörün kırmızı etiketli olduğu açıklandı.

GÜNDEM 20.01.2015 11:57:00 0
Edirne

BELEDİYE MÜHENDİSLER ODASI İLE PROTOKOL İMZALADI

Edirne Belediyesi, kent merkezinde bulunan asansörlerin bakım ve denetimi için TMMOB Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi ile protokol imzaladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Başkanı Yaver Tetik ve oda yönetiminin katıldığı toplantı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

2014 DENETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplantıda 2014 yılında belediyenin yaptığı asansör denetim sonuçlarını da açıkladı. 2014 yılında kent genelinde yapılan kısmı denetimde 122 asansörden 114 asansör kırmızı etiketli, yani kullanılamaz bulunduğunu belirten Gürkan, "7 tanesi kısmen kullanılır ama bakımının yapılması gerekir anlamında sarı etiket almış. Bunlardan sadece 1 tanesi yeşil etiket alarak kullanılabilir olduğu belirlenmiştir. Bu 114 kırmızı etiketli asansörler için yapılan uyarılardan sonra tekrar denetlediğimizde 75 tanesinin hala kırmızı etiketli olduğu sonucuna varılmış. Geri kalan 39 asansör ise sarı ve yeşil etiket almıştır." dedi.

BUGÜNE KADAR KAZA OLMAMASI BUNDAN SONRA OLMAYACAK ANLAMINA GELMİYOR

Edirne’de bugüne kadar ciddi bir kaza meydana gelmediğini dile getiren Belediye Başkanı Gürkan, "Bugüne kadar bir kaza olmaması bundan sonra da bir kaza meydana gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Bu yüzden Makine Mühendisleri Odamızla beraber çalışma yaptık. Dileğimiz bir kaza yaşanmamasıdır. Vatandaşın önce can sonra da mal güvenliğinin temini için biz belediye olarak bu kararı uygulamak zorundayız. Bu konuda iş birliğini akredite olmuş yetkili kurum olan, uzmanlığı olan Makine Mühendisleri Odası ile yapmaktan son derece mutluyuz. Çünkü onlar bu işin ehli ve uzmanı kişilerdir." ifadelerini kullandı.

SORUMLULAR YÖNETİCİLERDİR

Makine Mühendisleri Odası Edirne Şube Başkanı Yaver Tetik ise asansörlerde istenmeyen, üzücü bir olay olduğunda sorumluların yöneticiler olduğunu söyledi. Bu yüzden asansör kullanıcılarının yöneticileri uyarmaları gerektiğini belirten Tetik, apartman yöneticilerinin bir an önce asansör bakımlarını yaptırmalarını istedi. 

Öte yandan, asansör denetim ücretlerinin 8 durağa kadar 105 lira, 9 ile 13 durak arası 130 lira, 14 ile 18 durak arası 160 lira ve 18 durak üzeri 190 lira olduğu belirtildi.

İha