Hayrabolu zabıtası ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etti

Hayrabolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe merkezi ve mahallerde sağlıklı gıda tüketimine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında bakkal, büfe, market ve alışveri?

GÜNDEM 19.01.2015 14:03:00 0
Hayrabolu zabıtası ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etti

RAF ÖMRÜ GEÇMİŞ ÜRÜNLER DENETLENDİ

Yapılan denetimde ürün fiyat etiketlerin kontrolü, iş yeri sahiplerinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının kontrolü, ürünlerin üretim tarihi ile son kullanma tarihlerinin kontrol denetimleri gerçekleştirildi. Hayrabolu Zabıta Müdür Vekili Kutsal Türkyılmaz, denetimlerle ilgili olarak bilgi verirken, “Bu denetimlerde amacımız vatandaşın sağlığını ön planda tutmaktır. Esnaflarımız ne kadar dikkat etseler de raflarda son kullanma tarihi geçmiş ürünler yer alabilmektedir. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 54. Maddesi gereğince, fiyat etiketi ürünlerin üzerinde bulundurulması yasal bir zorunluluktur. Satışa arz edilen malların süresi kontrol edilerek, miadı dolan malların satışının kesinlikle yapılmaması gereklidir. Tespiti halinde toplanarak bir tutanakla imha edilmesi gerekiyor. Biz de yasaya uyarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz.”dedi.

Ayrıca Hayrabolu Zabıtası tarafından denetimi yapılan bakkal, market, tekel bayii ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapılan işyerlerinin sahiplerine 2015 yılı 394 Sayılı Hafta Kanunu gereği ruhsatlarının alınması konusunda uyarılarda da bulunuldu. Zabıta Müdür Vekili, Türkyılmaz, “Yapılan denetlemeler ilerleyen günlerde de devam edecek” dedi.

Marmara Haber