Çorluspor 1947 ilk yarıyı lider tamamladı

Süper Amatör Lig erteleme maçında Çerkezköyspor ile deplasmanda karşılaşan Çorluspor 1947 üç puanı 1-0'lık skorla hanesine yazdırarak, ligin ilk yarısını lider tamamladı.

SPOR 15.01.2015 18:03:00 0
Çorluspor 1947 ilk yarıyı lider tamamladı

Süper Amatör Lig’de zirveyi mücadelesi veren Çorluspor 1947 erteleme maçında Çerkezköyspor’u deplasmanda tek golle geçerek, üç puan almayı başardı.

ÇERKEZKÖYSPOR’UN SAHASINDA OYNANDI

Dün saat 13.00’de Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya Çerkezköyspor Murat Gümüş, Hilmican Taşdemir, Emre Yazgın, Tahir Balpınar, Abdi Karataş, Engin Doğan, Uğur Kandupan, Melih Mutluer, Muharrem Uz, Serkan Akyüz, Mehmet Narin ilk onbiri ile başlarken, konuk ekip Çorluspor 1947 ise karşılaşmaya Ozan Çelik, Mehmet Kömürcü, Doğukan Erdoğan Durmuş, Güray Gündoğdu, Özgür Eraslan, Mehmet Ramoğlu, Halit Balcıoğlu, Tamer Erbaş, Semih Özdemir, Ozan Can, Tansu Tekir kadrosu ile çıktı.

AĞIR ZEMİN FUTBOLU ETKİLEDİ

Dün oynanan erteleme karşılaşması oldukça ağır bir zeminde oynandı. Çorluspor 1947 takımının taraftarları da ilgi gösterdiği karşılaşmada her iki takımda önce zeminle mücadele etti. Karşılaşmanın ilk on dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken, ilk tehlikeli atağı 11’inci dakikada Çerkezköyspor yaptı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Serkan Akyüz’ün vuruşu az farkla auta gitti. Bu pozisyonun ardından Çerkezköyspor 15. Dakika ve  19’uncu dakikalarda iki ayrı atak geliştirdi, bu ataklardan da sonuç çıkmadı.

KARŞILAŞMA ORTA ALANA SIKIŞTI

Ağır zemin iki takımın oyununa da yansırken, karşılaşma orta alana sıkışıp kaldı. Rakip ceza alanı içerisine bir türlü topu taşıyamayan oyuncular, orta sahada sert bir mücadele örneği sergiledi. 24’üncü dakikada sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Çorluspor 1947’nin yeni transferi Tamer’in vuruşunu Çerkezköyspor kalecisi Murat iki hamlede kontrol etmeyi başardı. 34’üncü dakikada sahada sert bir mücadele yaşandı. Bunun sonucunda karşılaşmanın hakemi Çorluspor 1947’den Mehmet’e ve Çerkezköyspor’dan Engin’e sarı kart göstererek oyuncuları adeta yatıştırdı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre 0-0’lık eşitlik ile sonuçlandı.

İKİNCİ YARIYA TAKIMLAR FORMA DEĞİŞTİREREK ÇIKTI

Sahanın ağır zemini ve çamur nedeniyle ikinci yarıya iki takım oyuncuları da formalarını değiştirerek başladı. 49’uncu dakikada ikinci yarının ilk ciddi atağı gelişti. Çorluspor 1947 atağını elle kesen Tahir sarı kart gördü. 53’üncü dakikada ise Çerkezköyspor etkili bir atakla Çorluspor 1947 kalesinin önüne gitti. Sağ kanattan gelişen atakta Melih’in vuruşu savunmaya çarptı daha sonra kalecide kaldı.

ZEMİN AĞIRLAŞTIKÇA OYUN ORTA SAHAYA SIKIŞTI

İkinci yarının ilk çeyreği geçildikten sonra saha zemini iyice ağırlaştı. Futbolcuların topu kontrol etmekte zorlaştı dakikalar başladı. Ağır saha zemininde ender gelişen ataklardan birinde 61’inci dakikada  Çerkezköyspor sol kanattan Muharrem ile korner çizgisine indi. Muharrem’in pasında topla buluşan Serkan’ın vuruşu kaleci Ozan’da kaldı. 62.dakikada ise Çerkezköyspor’da sakatlanan Emre’nin yerine oyuna Can dahil oldu. Çorluspor 1947’de ise Ozan’ın yerine Korhan girdi. 64’üncü Çorluspor 1947 karşılaşmanın en tehlikeli ataklarından birini yaptı. Sağ kanattan Mehmet Kömürcü’nün ortasında müsait pozisyonda olmasına rağmen topla buluşan Korhan’ın kafa vuruşu kaleyi bulmadı.

GOLÜ DEPLASMAN TAKIMI BULDU

Karşılaşmanın 68’inci dakikasında Çerkezköyspor’da Mehmet Narin önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Hemen ardından 69’uncu dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Çorluspor 1947’li futbolcu Tamer’in vuruşu üstten dışarı çıktı. 75’inci dakikada konuk Çorluspor 1947 tecrübesini konuşturdu. Ceza sahası içerisinde yaşanan bir karambolden golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Çerkezköyspor savunmasında Tahir topu uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Tamer düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. Tamer bu golle takımını 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.

Güçlü rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen şansız bir golle yenik duruma düşen Çerkezköyspor, karşılaşmanın sonlarına gelinirken moral bozukluğuna uğradı. Her şeye rağmen toparlanan futbolcular kalan dakikalarda beraberlik için Çorluspor 1947 kalesine yüklendi. Çorluspor 1947 bu dakikadan sonra kontratak oyununu düşünmeye başladı. 77. Dakikada yakaladığı bir pozisyonu değerlendiremeyen Tansu, Çorluspor 1947 atağında topu auta attı.

BERABERLİK GOLÜ OLMADI

Karşılaşmanın son 10 dakikasına girilirken Çerkezköyspor rakibi karşısında beraberliği bulmak için tüm gücüyle yüklenmeye başladı. Çerkezköyspor’un bu yüklenmesi karşısında Çorluspor 1947 zaman zaman kontrataklarla etkili oldu.  85’inci dakikada sol kanattan Melih’in ortasında Çorluspor 1947 savunma oyuncusu Güray’ın ters vuruşunu kaleci Ozan iki hamlede kontrol etti. 86’ıncı dakikada Çerkezköyspor’da Uğur’un yerine Cengiz girerken, Çorluspor 1947’de Tansu’nun yerine Danho girdi.

ÜÇ PUAN ÇORLUSPOR 1947’Yİ LİDER YAPTI

Karşılaşmanın son dakikasına girilirken Çorluspor 1947’de topla buluşan Doğukan’ın vuruşunu kaleci Murat kontrol etti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çorluspor 1947’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Zorlu deplasmandan üç puan ile ayrılan Çorluspor puanını 24 yaparak ligin ilk devresini lider tamamladı. Bu yenilginin ardından Çerkezköyspor ise 13 puanda kaldı.

Haber/Ahmet Kılavuz