Büyükşehir Marmaraereğlisi'ne de gitti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki hizmet binalarını bir bir tamamlıyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi Marmaraereğlisi Hizmet Binası törenle hizmete girdi.

GÜNDEM 15.01.2015 15:16:00 0
Büyükşehir Marmaraereğlisi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilçelerde hizmet binası açmaya devam ediyor. Son olarak Marmaraereğlisi İlçe Hizmet binası yapılan görkemli bir törenle hizmete açıldı.

MARMARAEREĞLİSİ DE AÇILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu ve her hafta bir ilçede gerçekleştirilen ‘Hizmet Kervanı’ kapsamında dile getirdiği her ilçede büyükşehir hizmet binaları olacak sözü hayata geçirilmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak dün Marmaraeğelisi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet vereceği binayı açtı. Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binalarının bir yenisini Marmaraereğlisi’nde açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Albayrak, “Biz Belediye Başkanı olduğumuz zaman ilk verdiğimiz mesaj ‘siyaset yapmayacağız” demiştik. Bu sözümüzün de her zaman arkasında olacağız. Siyaseti 30 Mart’tan sonra geride bıraktık. Ama meyve veren ağaç taşlanır bunun da bilincindeyiz. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın yapmış olduğu hizmetler bazılarını çok korkutmuş anlaşılan ancak şimdi daha da çok korksunlar çünkü esas hizmet şimdi geliyor.” ifadelerini kullandı.

SİYASİ AYRIM YAPMAYACAĞIZ DEDİM

Siyasi ayrım yapmadan çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Albayrak, “Biz sadece ve sadece hizmet yapacağız. Büyükşehirin ilk meclis toplantısında tüm meclis üyelerime ‘artık biz bir aile olduk’ dedim. Siyasi görüşü, partisi ne olursa olsun biz büyük bir aileyiz. Bu taşın altına hepimiz elimizi koyacağız. Her yaptığımız çalışmada da diğer siyasi partilerimizin de görüşlerini alma gayreti içerisindeyiz. Bir bütünlük oluşturalım istiyoruz. Zaten adı üzerinde bütünşehir. Ama herkes şunu bilsin ki büyükşehirin hizmetleri siyasi rant haline gelmeyecek. Hizmet yaparken şu partiden bu partiden ayrımı yapmayacağız. Zaten sosyal demokrat belediyecilik anlayışının ana temeli de budur. Kimse bizi siyasi kısır çekişmelerin içine çekmeye çalışmasın, biz hizmet yapacağız. Pazar Sayın Başbakanımız geliyor ilimize. Şimdiden hoş geldiniz diyoruz kendisini görmekten mutluluk duyacağız.”diye konuştu.

 

 

TESKİ’NİN BİRİMLERİ DE OLACAK

Marmaraereğlisi Hizmet binamızın içerisinde TESKİ’nin birimlerinin de olacağını kaydeden Albayrak, “Fen İşleri birimleri olacak, İtfaiye, Ulaşım ve Zabıta Dairelerinin birimleri olacak. Ve 2 koldan Marmaraereğlisi’ne hizmet akmaya başlayacak. Marmaraereğlisi’ne hayırlı olsun.”dedi.

OKUL YAPILACAK

11 ilçeye 11 ilköğretim okulu için Valilikle protokol imzaladıklarını da hatırlatarak sözlerini sürdüren Başkan Albayrak, “Bunların içerisinde Marmaraereğlisi de var tabi ki. Yine burada yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu’nun inşaat işine de katkıda bulunacağız. İbrahim Başkan’ın vaat ettiği projeler de yerine gelecek, Büyükşehir olarak bizim projelerimiz de yerine gelecek. Sayın başkanımın yetmediği yerde Büyükşehir’in ekonomik gücü de her zaman Marmaraereğlisi’nin arkasında olacaktır bundan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü ben yapamayacağım şeyin sözünü vermem sözünü verdiğim şeyi de mutlaka yaparım bundan emin olun.”diye konuştu.

OYLARI HELAL ETTİRECEĞİZ

Görev süresinin doluncaya kadar Tekirdağ’ın çehresinin de değişeceğine vurgu yapan Başkan Albayrak, “Halkımız büyükşehirden hizmet bekliyor. 5 sene sonra bize verdiğiniz oyları ananızın ak sütü gibi size helal ettireceğiz. Biz bunu yapmaya mecburuz. 5 sene sonra farklı bir Marmaraereğlisi olacak. Farklı bir Tekirdağ olacak. Şuna emin olun ki 5 sene sonunda ‘Aldığımız değil, yarattığımız Tekirdağ’ı size teslim edeceğiz.” dedi.

Açılışta, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da bir konuşma yaparak yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından kurdela kesilerek Marmaraereğlisi Hizmet Binası açılışı gerçekleştirildi. Başkan Albayrak tüm katılımcılarla birlikte hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Marmara Haber