Terörü İslami diye nitelendirmek hastalıktır

SP Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi, Parsi'te yaşanan terör olayını kınayan bir açıklama yaparken, 2011 yılında Norveç'te yaşanan bir terör olayını da hatırlatarak, "Kimse

GÜNDEM 15.01.2015 15:11:00 0
Terörü İslami diye nitelendirmek hastalıktır

SP (Saadet Partisi) Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi Paris’te yaşanan saldırılarla ilgili bar basın açıklaması yaptı. Vakitçi, “Bu saldırı aslında İslam Dünyası’nı hedef almıştır.”dedi.

TERÖR KİMDEN GELİRSE GELSİN KINIYORUZ

SP Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi yazılı olarak yaptığı açıklamasında, “Terör kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin kabulü asla mümkün olmayan tedhiş hareketidir. Bu anlamda Fransa'da yaşanan ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör olayını kınıyoruz.”dedi. Vakitçi açıklamasında Batı’da yükselen İslam karşıtlığını dile getirerek, şunlara yer verdi: Ancak şurası çok açıktır ki, İslam karşıtlığıyla zaten tartışmaların odağındaki bir dergiye yönelik bu terör olayıyla İslam ve Müslümanlar hedef alınmıştır. Batı'da yükselen İslam karşıtlığı bu saldırı ile körüklenmek ve daha da vahimi saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimlikleri üzerinde İslam ülkelerine yönelik yeni bir saldırı bahanesine zemin hazırlanmak istenmektedir. Olayın arkasında kirli güçler vardır. Nitekim hiçbir suçlu kimliğini suç mahalline bırakmaz.”

YENİ BİR 11 EYLÜL SENARYOSU

Bu olayın Amerika’da meydana gelen 11 Eylül’ün benzeri bir durum ortaya çıkarılması için yapılabileceğine de dikkat çeken Vakitçi, “Fransa'nın özellikle Cezayir, Libya, Tunus, Nijer ve Mali gibi Afrika ülkeleri üzerindeki ırkçı emperyalist sömürgeci hayalleri öteden beri bilinmektedir. Kaddafi'yi devirmek bahanesiyle Libya'ya yapılan ilk saldırı "Bu bir Haçlı seferidir" denilerek Fransa tarafından gerçekleştirilmişti. Yine Fransa, Mali'ye "İslamcı militanları önlemek" bahanesiyle askeri müdahalede bulunmuştu. Özellikle Kuzey ve Kuzey Batı Afrika üzerinde etkili olmayı ve bu sayede Akdeniz'i kontrolü altında tutmayı amaçlayan Fransa buna zemin hazırlamak için kendi ülkesinde bir takım trajik oyunlar sergilemekten geri durmuyor. Şunu çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki, Fransa Haçlı saldırılarına zemin oluşturmak için kendi ülkesinde çatapat patlatmaktadır. Tıpkı ABD'nin Afganistan ve Irak'ı işgal etmek için 11 Eylül'ü tertiplemesi gibi!!

NÖRVEÇ’TE HRİSTİYAN TERÖRÜ DENİLMEDİ

Vakitçi, terör olaylarının İslami diye nitelendirilmesini ‘hastalık’ olarak değerlendirirken sözlerine şöyle devam etti: “2011 yılında Norveç'te Anders Behring Breivik'in 77 kişiyi öldürmesi gerçek bir terör olayı idi. Ancak kimse kalkıp da ‘Bu Hıristiyani terördür’ demedi, denmesi de zaten doğru değildi. Onun içindir ki dünyanın neresinde olursa olsun terör olaylarını ‘İslami’ diye nitelendirmek en hafif tabiriyle hastalıktır.

Fransa'da 12 kişinin bir kurgu sonucu öldüğü gün Yemen'de de bir bombalı saldırı sonucu 35 kişi öldü. Ancak 12 kişinin ölümü 35 kişinin ölümünden daha çok ilgi gördü.”

MÜSLÜMANLAR BU OYUNA GELMEMELİ

Vakitçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Batı'nın işgal ettiği ülkelerde de hemen her gün onlarca sivil yaşamını kaybediyor ve fakat hiç bu kadar yankı bulmuyor. Bunu Batı'nın ırkçı emperyalist politikaları açısından anlayabiliriz; ancak İslam ülkelerinin Yemen'deki olaya Fransız kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Müslümanlar her zamankinden daha uyanık olmak ve olaylar karşısında ferasetli davranmak zorundadır. Herkes dönsün kendi kirli ve kanlı geçmişine baksın. Daha ellerindeki milyonlarca Müslüman’ın kanı kurumadan pişkin pişkin açıklamalar yapan batı medeniyetsizliğidir.”

Marmara Haber