Büyükşehir 6 tarihi binayı restore etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ertuğrul Mahallesi'nde bulunan 6 tarihi binanın restorasyonlarını tamamladı.

GÜNDEM 14.01.2015 15:23:00 0
Büyükşehir 6 tarihi binayı restore etti

2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından başlatılan, Tekirdağ'ın büyükşehir yapılanması sonucu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen 6 tarihi binanın restorasyonu tamamlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, binaları basın mensupları ile birlikte yerinde inceledi. 3 Milyon TL bedelle tamamlanan binaların bulunduğu sokağın tarihi sokak haline getirmenin amaçlandığı kaydedildi.

3 MİLYON TL’YE MALOLDU

İncelemeler sırasında açıklama yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Ertuğrul mahallesindeki 6 binanın restorasyonu tamamlandı. Bu binalar içinde belediyemiz yaklaşık 3 milyon TL’ye yakın harcama yaptı. Bu mahallede bulunan diğer binalarsa değerlendirme aşamasında" dedi. 

Başkan Albayrak, "2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından başlatılan bizim zamanımızda devam eden Ertuğrul mahallesindeki 6 eski binanın restorasyonu tamamlanmış durumda. Bütün bunlar içinde Belediye yaklaşık olarak 3 Milyon TL’ye yakın bir harcamada bulundu. Ayrıca yine Ertuğrul mahallesinde bulunan diğer binaların yapım aşaması da değerlendirme aşamasında. Bunlarla ilgili diğer işlemleri başlatıp Ertuğrul Mahallesini tarihi bir sokak haline getirmeyi düşünüyoruz. Macarlar Sokağı da var. Bunlar hep görüşülecek konular."dedi.

Marmara Haber