Ergene'de Kent Konseyi muhtarlarla bir araya geldi

Ergene Kent Konseyi Yürütme Kurulu, ilçedeki muhtarlarla buluştu. Ergene Kent Konseyi 'Daha iyi bir Ergene' sloganı ile ilçedeki muhtarlardan sorunlarını dinlemek ve aracı olabilmek adına bir araya geldi. Çok

GÜNDEM 14.01.2015 15:21:00 0
Ergene

BÜYÜKŞEHİR MUHTARLARIN HAKLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPTI

Ergene Kent Konseyi Başkanı Bora Küçükçetin, toplantıda muhtarla yaptığı konuşmada, “Özellikle bizlerin gönüllülük esasıyla çalıştığımızı, sizlere hizmet edebilmek için Ergene Belediyesi ile koordineli çalıştığımızı bildirmek isteriz.”dedi.  Muhtarlardan sorunları dinlemek istediklerini belirten Küçükçetin, “Muhtarlarımıza ve Ergene halkına verdiğimiz değerin göstergesi olabilmesiadına sizler ile bu buluşmayı çok önemsiyorum. Sizlerin sorunları bizlerin sorunlarıdır. Burada bugün sizleri dinleyerek elimden geldiği kadar sizlere yardımcı olacağım. Büyükşehir olduktan sonra muhtarlarımızın eskiye göre haklarında değişiklikler olduğunu biliyorum ve ben şahsım adına üzülüyorum.”diye konuştu.

MUHTARLAR ÖNCE GENÇLER İÇİN TESİS İSTEDİ

Yapılan toplantıda muhtarlar, özellikle gençler için köylerde bulunan spor tesislerinin, kütüphanelerin, lokallerin ve de okulların gerekli ekip ve ekipman ile donatılmasını, gençlerin yanmayan sokak lambasının altında alkol tüketimlerini engelleyecek çalışmaların yapılmasını, spor tesislerinin ‘kilitlerinin’ kırılmasını istedi.  Muhtarlar, ayrıca işsizlik ile ilgili gençlere yardımcı olunmasını talep etti.

Muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi, kurum ve kuruluşlar ile ilişkilerde yapıcı olunmasını ve de muhtarlara yardımcı olarak verilen personellerin (korucuların) kendilerine bağlı halde kalmalarınının dile getirildiği toplantıya Kent Konsey Başkanı Bora Küçükçetin, Başkan Yardımcısı Alptekin Gökhan Şahin, yürütme üyelerinden Abdullah Çatal, Hüseyin Doğru, M. Nail Çalışkan ve muhtarlar Turgut Şentürk, Vahdet Aksan, Ersin Çabuker, Yusuf Cinoğlu, Ahmet Karagöz, Kani Arık, Mustafa Korkmaz, Mehmet Ertaş, Halit Dindar, Ahmet Çete katıldı.