Taşeron işçiler Eşkinat'tan yardım istedi

Tekirdağ'da taşeron bir şirkete bağlı olarak temizlik işçiliği yapan işçiler, tazminatların alınması konusunda mağdur olduklarını öne sürerek , Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem E?

GÜNDEM 14.01.2015 12:56:00 0
Taşeron işçiler Eşkinat

30 İŞÇİ EŞKİNAT’I KAPISINI ÇALDI

Taşeron şirkette temizlik işçisi olarak çalışan yaklaşık 30 işçi, şirket değişimi sonrasında mağdur olduklarını iddia ederek Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın devreye girerek yardım etmesi için Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı önünde toplandı. Mağdur olduklarını belirten taşeron işçiler tazminatlarını 11 aylık yapılan sözleşmeler sebebiyle alamadıklarını, avukatlarının dahi bu konuda işlevsiz kaldığını söyledi. 

BİZ SİZİN İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATTIK

İşçileri belediye binası önünde karşılayan ve elinden geleni yapmaya çalışacağını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, işçilerin Süleymanpaşa Belediyesinden herhangi bir alacağının olmadığını ifade ederek, "Biz sizin için gerekli adımları attık. Bundan sonraki süreçte avukatınız ve temizlik şirketi arasındaki sorunların ortadan kaldırılması gereklidir. Bizden alacağınız olmadığını siz de biliyorsunuz. Ama gerekli adımların atılması konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Adli süreçte bizim yapabileceğimiz bir şey olacağını düşünmüyorum" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın açıklamalarının ardından belediye binası önünde toplanan işçiler dağıldı.

Marmara Haber