Her taraf beyaza büründü!

Dün öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı Tekirdağ'ı kara bürüdü. Özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı Çerkezköy ve Kapaklı'da hayatı olumsuz yö

GÜNDEM 12.01.2015 22:46:00 0
Her taraf beyaza büründü!

Tekirdağ’da sabah saatlerinde başlayan yağmur öğlen saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Bir anda bastıran kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Çerkezköy ve Kapaklı’da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı ulaşımda zor anlar yaşattı. Kaygan zemin nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücüler küçük çaplı kazalar yaşadı.

KAR ULAŞIMDA AKSAMALARA NEDEN OLDU

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerine doğru yerini kara bıraktı. Havanın soğumasıyla etkisini arttıran kar yağışı şehir merkezinde etkili oldu. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı. İlçelerde de kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle de yüksek kesimlerde kar yağışı yoğunlaştı.

ÇEVRE YOLU KAPANDI

Çerkezköy merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorunlar yaşadı. Sürücüler, direksiyon hakimiyetini kaybederek araçlarıyla küçük çaplı maddi hasarlı kazalar yaşadı. Kayan araçlar trafikte birbirine çarparak durabildi. Bu arada Çerkezköy ve Kapaklı’da trafik levhaları da yağan kardan etkilendi. Kar, yollardaki trafik işaretlerinin görülmesini engelledi. Veliköy’de yoğun kar yağışı nedeniyle halı saha çöktü. Çavuşlu Çerkezköy karayolunda kaygan zemin nedeniyle ilerleyemeyen sürücüler, yol boyunca uzun araç kuyrukları oluşturdu. Ayrıca kar yağışı nedeniyle Çerkezköy çevre yolu trafiğe kısa süreli kapandı.

VALİLİK OKULLARI TATİL ETTİ

Bu arada öğleden sonra yoğunluğunu artıran kar yağışı nedeniyle Tekirdağ Valiliği eğitimde yarım günlük tatil kararı aldı. Merkez Süleymanpaşa’da öğleden sonra okullar tatil edilirken, ilçelerdeki tatil kararı yetkisi Kaymakamlıklara verildi. Çerkezköy ve Kapaklı’da yoğun kar yağışına rağmen okullar tatil edilmedi.

KARAYOLLARI ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Tekirdağ'da yollarda meydana gelecek olumsuz durumlara karşı ise, Karayolları 18. Şubesi ekipleri çalışmalara başladı. Karayolları 18. Şubesi'nden yapılan açıklamada, ekiplerin kar yağışının başlamasından itibaren göreve başladığı Malkara, Hayrabolu, Saray ve Şarköy yollarında tuzlama çalışmalarının yapıldığı bildirildi. Kar küreme araçlarının da görev aldığı ifade edilirken, zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi.

Bu arada, Meteroloji’den edinilen bilgilere göre bölgemizde bugün hava sıcaklıkları gece 1 gündüz ise 7 derece olacak. Hava çok bulutlu, yağış beklenmiyor.

Marmara Haber