Her türlü yolu denediler!

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 4 eski bakan hakkında kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu ile ilgili bir açıklama yaptı. Köprülü, bakanların Yüce Divan'dan kaçırılması için her türl?

GÜNDEM 11.01.2015 15:01:00 0
Her türlü yolu denediler!

 

TBMM Soruşturma Komisyonu Üyesi, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'den çok çarpıcı açıklamalar geldi.  Adları rüşvet ve yolsuzluğa karışan AKP'li 4 eski Bakan hakkında TBMM'de kurulan Soruşturma Komisyonu'nun CHP'li Üyesi Emre Köprülü, Komisyon’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren bir açıklama yaptı.

HER TÜRLÜ YOL DENENDİ

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 eski Bakanın, ‘Yüce Divan'a gönderilmesi’ kararının TBMM Soruşturma Komisyonu'nun AKP'li üyelerinin oylarıyla reddedilmesinin ardından Komisyon toplantısındaki izlenimleri üzerine açıklama yapan Köprülü, Bakanları Yüce Divan'dan kaçırmak için her türlü yolun denendiğini söyledi. Meclis Soruşturma Komisyonu'nda yapılan Yüce Divan oylaması sonucu AKP'nin 9 oyu ile Bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi kararının reddedildiğini belirten CHP'li Köprülü,  muhalefet olarak 5 oyla Bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi için oy kullandıklarını ifade etti.  

SUÇU İŞLEDİKLERİ KANAATİ GÜÇLENİYOR

AKP'nin bir telaş içinde olduğunu ifade eden Köprülü, alınan bu kararla Bakanların bu suçu işledikleri yönünde ki kanaatin daha da güçlenmesine yol açtığını  vurguladı.  "4 eski Bakanla ilgili delil niteliği taşıyan tape'lerin"  imha edileceği yönünde ki tartışmalarla ilgili CHP'li üyeler olarak bu karara tepki gösterdiklerini bildiren Köprülü, AKP'nin delilleri karartma amacındaki bu kararı hakkında, TBMM ve Komisyon Başkanlığı'na bir ihtar yazısı gönderdiklerini söyledi. Tapelerin imha edilmesi konusunda komisyonda görüşme ve oylama yapılmadığını söyleyen Köprülü şöyle devam etti: "Genel Kurul'da oylama gizli şekilde yapılacak. Genel Kurul'da Yüce Divan'a gitme konusunda bir karar çıkması olasılık dahilinde. Peki o zaman nasıl gidecek Yüce Divan'a? İçi boşaltılmış olarak mı gidecek, deliller ortadan kaldırılmış olarak mı gidecek? Bir noktada önlem alma telaşı da var. Olur da gizli oylamada Yüce Divan kararı çıkarsa, sadelenmiş ve deliller ayıklanmış olarak gitsin çalışması bu."

CHP Grubu tarafından Komisyonda görevlendirilen Avukat Emre Köprülü, Yoğun geçen Komisyon programı kapsamında, çalışmaları tamamlanan Soruşturma Komisyonu'nun Raporuna istinaden Muhalefet Şerhini hazırladıklarını da kaydetti. AKP'nin, Bakanları Yüce Divan'dan kaçırmak için  "Tapeleri imha çabalarının" yetersiz kalacağını belirten Köprülü, bu olayın üstünün kapatılamayacağını ifade ederken, Komisyon raporunun Genel Kurul'a sunulmasının ardından Genel Kurul'daki gizli oylamanın ocak ayı içinde yapılacağını söyledi.

Marmara Haber