Basın demokrasinin temel taşıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Yönetimi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla önceki gün saat 10.00'da Pideland'ta basın mensupları onuruna kahvaltı programÄ?

GÜNDEM 11.01.2015 14:48:00 0
Basın demokrasinin temel taşıdır

BASIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİLİ ARACIDIR

Kahvaltı programına MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, MHP İlçe Yönetimi ve ilçede görev yapan basın mensupları katıldı. Programda konuşan MHP İlçe Başkanı Çetin, basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, “Basın, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı ve gazetecilerimizin ciddi bir baskı altında çalışmak zorunda bırakıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bugünü, böylesi bir ortamda karşılıyor olmaktan dolayı son derece üzgünüz. Basın mensuplarının yaşadıkları zorluklarla ilgili hiçbir olumlu adım atılmamış olmasını esefle kınıyoruz” dedi.

MİLLETİN VİCDANINA SES OLUYORSUNUZ

Basının, kamuoyunu bilgilendirmek adına önemli bir mesleği icra ettiğini sözlerine ekleyen Yusuf Çetin, “Bu anlamda ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaya çalışmaktasınız. Bir ülkede Başbakan, vatandaşlara hangi gazeteleri okumaları gerektiğini hangi dizilerin seyredilmesi gerektiğini söylüyorsa, o ülkede ne özgürlük, ne adalet ne de demokrasi var denilebilir. Bunlar, AK Parti hükümetinin her alanda alışkanlık haline getirdiği zorbalık, zulüm ve baskının yansımasıdır” açıklamalarında bulundu.

 

 

İLÇENİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYORSUNUZ

Basın mensuplarının, her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirdiğini söyleyen Çetin, “Kapaklı’nın kalkınmışlık düzeyine ve tanıtımına büyük katkı sağlıyorsunuz. Bu kapsamda sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren gazetecilerimizi de saygı ile anıyorum” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ