İşten çıkarılan işçiler eylem yaptı

Çerkezköy Belediyesi tarafından işten çıkartılan işçiler bu kez Belediye Meydanı'nda bir basın açıklaması yaparak, işten çıkartılmalarını protesto etti.

GÜNDEM 9.01.2015 16:36:00 0
İşten çıkarılan işçiler eylem yaptı

SİYASİ PARTİLERDE DESTEK VERDİ

Belediye meydanında basın açıklaması gerçekleştiren taşeron işçilere siyasi partilerden de destek geldi. Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Teşkilatı üyeleri destek verirken, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’ndan kimse işçilere destek vermedi. Grup adına basın açıklaması gerçekleştiren Ahmet Akdoğan “Bizler uzun yıllardır Çerkezköy Belediyesi’nde çalışan kişileriz. İşe girerken Çerkezköy Belediyesi yöneticileri tarafından taşeron işçi olarak işe alındık. Biz kendimizi Çerkezköy Belediyesi çalışanı olarak hissettik. Tüm emir ve talimatları yöneticilerden aldık. Taşeron firma üzerinden çalışmış olsak da taşeron firma ile hiç muhatap olmadık. Tamamen muhatabımız Çerkezköy Belediyesi oldu.” diye konuştu.

 

 

İŞİMİZİ LAYIKIYLA YAPTIK

Çalıştıkları süreçte görevlerini layıkı ile düşük maaşlarına rağmen yaptıklarını belirten Akdoğan “Bütün bunlara rağmen, kışın ortasında hiçbir sebep yokken sebep gösterilmeden 31 Aralık tarihinde toplam 40 kişi ve 15 kişide TESKİ tarafından işten atıldık. Bizden önce de 15-20 arkadaşımızın işten atıldığını ve bu işten atılmaların devam edeceği bilgisini aldık. Böyle toplu işten çıkarılma daha önceki belediye dönemlerinde yapılmadı. İşten atılmamızda yasal hiçbir sebep yok iken personel fazlalığı bahane edilerek çıkartılanların yerine fazlasıyla eleman alımı yapılmıştır” dedi.

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın açıklamalarına rağmen işten çıkartılmalarının tek nedeninin siyasi olduğunu savunan Akdoğan “ Tek derdimiz çalışmak ve evimize ekmek götürmektir. Bizim siyaset ile işimiz yoktur. İşten atılmamız kanuna ve vicdana aykırı bir davranıştır. İnsanların geçimi, ailesi, kirası, ısıtma borcu düşülmemiştir. Hiçbir sebep gösterilmeden kış kıyamette bize işten atan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı kınıyor, yasal yollardan hakkımızı arayacağımızı bildiriyoruz” diye konuştu.

Taşeron işçilere destek veren siyasilerden Büyük Birlik İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, “Çerkezköy Belediyesinde uzun yıllar alın teri ile ekmek parası kazanan vatandaşlarımız sebep yokken kapı dışarı atılmışlardır. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak her zaman yanlarında olacağız. En yakın zamanda da işçi kardeşlerimizin haklarını alacaklarını düşünüyorum.” dedi.

Haber / Gökhan Yılmaz