Madde bağımlılığına 'Hayır' dediler

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen programda madde bağımlılığı masaya yatırıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, "Bu çalışmalar, Ã

GÜNDEM 9.01.2015 12:43:00 0
Madde bağımlılığına

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde dün saat 10.00’da yapılan toplantıda Ortaokullarda şiddet ve Ortaöğretim kurumlarında madde bağımlılığı konuları masaya yatırıldı.

ŞİDDETE VE MADDE BAĞIMLILIĞINA HAYIR

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın başkanlık ettiği toplantıya Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz ile Çerkezköy RAM Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanları Gülcan Uzunöz, Eda Çetin ve Eylem Yılmaz da katıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Çerkezköy RAM öncülüğünde “Şiddete ve Madde Bağımlılığına Hayır” adı altında bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmayla ilçemizde madde bağımlılığının ve şiddetin önüne geçilmesi hedefleniyor” dedi.  

BU ÇALIŞMALAR ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ İÇİNDİR

Çerkezköy RAM tarafından konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Hüseyin Erdoğan, “Bu çalışmalara katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Biz, ilçemizde bu sıkıntıyı tüm paydaşları ile birlikte ele alarak ortadan kaldıracağız. Bu çalışmalar, çocuklarımız için, dolayısıyla Çerkezköy’ün geleceği için yapılan çalışmalardır” diye konuştu.

AMAÇ MADDE BAĞIMLILIĞINI AZALTMAK

Proje ile Çerkezköy’de madde bağımlılığının azaltılmasını hedeflediklerini söyleyen Hüseyin Erdoğan, “Eğer bugün Çerkezköy’de RAM olmasaydı bu projelerin ilçemizde hayata geçirilmesi hiç de mümkün olmayacaktı. Çerkezköy RAM’ın kurulması ile ilçemizde çok faydalı projelere imza atılacağına inanıyorum. Bu proje de onlardan biridir” ifadelerini kullandı.

 

 

PROJE MAYIS’A KADAR SÜRECEK

İlçedeki Orta öğretim kurumlarında ‘Madde Bağımlılığına ve Şiddete Hayır’ etkinliklerine start verdiklerini söyleyen Çerkezköy RAM Müdürü Cemal Sabırlı ise “Çerkezköy Kaymakamlığı desteği ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çalışmalarımız Mayıs ayına kadar sürecek. Çalışmalar kapsamında rehberlik öğretmenlerimizce öğrencilere ve ailelerine yönelik seminerler düzenlenecek” dedi.

AMACIMIZ TOLUMDAKİ FARKINDALIK DÜZEYİNİ ARTIRMAK

“Yarınlar için sessiz kalma” ve “Yarınların için sessiz kalma” sloganı ile hareket ettiklerini söyleyen Çerkezköy RAM Müdürü Sabırlı, “Amacımız tolumdaki farkındalık düzeyini artırmaktır. Proje ile öğrencileri bilinçlendireceğiz. Çocuklarımıza madde bağımlılığına karşı HAYIR demesini öğreteceğiz” açıklamalarında bulundu.

KONFERANS SALONUMUZ HİZMETİNİZDE

Kent Konseyi üyelerinin de konuyla ilgili rahatsızlıkları bulunduğunu kaydeden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Üyelerimiz de konuyla ilgili çalışma yapmak istiyor. Kent Konseyi Konferans Salonumuz her zaman hizmetinizdedir. Burada da madde bağımlılığı ve şiddete hayır konularında seminerler verilebilir. İnşallah el birliği ile bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi. Serkan Karagöz, konuşmasının sonunda Çerkezköy RAM’ın kurulmasında emeği geçen eşi Müjgan Karagöz’e de teşekkür etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ