Çorlu Belediyesi 2015'in ilk Meclis toplantısını yaptı

Çorlu Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara baÄ

GÜNDEM 9.01.2015 11:50:00 0
Çorlu Belediyesi 2015

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Meclis’te ilk olarak Denetim Komisyonu Üyeleri seçimi yapıldı. Meclis üyelerinden Değer Kara, Feray Karagöz, Güner Çetin, Mustafa Eryılmaz ve Ateş Akdere’nin Denetim Komisyonu’na seçilmesi Meclisin oyuna sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra ‘Ön Mali Kontrol Yönetmeliği’nin görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’te karara bağlanan bir diğer konu ise, katı atık bedellerinin görüşülmesi oldu. Katı atık bedelleri oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İçkili yer bölgesi taleplerinin görüşülmesi konusunun İçkili Yer Tespit Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonar zabıta personeline ödenecek olan fazla mesai belirlendi.

 

 

BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLANAN BİRİMLER KAPATILDI

Meclis’te daha sonra, Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Ulaşım Müdürlüğü kapatıldı. Mevcut kadro, unvan ve derece değişiklikleri oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’te daha sonra Çorlu Belediyesi'nde çalışmakta olan 3 sözleşmeli personelin, 2015 yılında da tam zamanlı ve sözleşmeli olarak ilgili mevzuatlarda belirtilen ücretlerle çalıştırılmasına karar verildi. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan kapalı yer altı otoparklarının Büyükşehir Belediyesine devri konusunun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait Kazımiye Mahallesi’nde bulunan otopark yerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

ALINAN DİĞER KARARLAR

Meclis’te ayrıca şu kararlar alındı: Yenice Mahallesi’ndeki Evsel Atıksu Arıtma Tesisi içerisinde yer alan 1706 ve 1709 numaralı parsellerin tescil işleminden sonra devredilmesine oy birliğiyle karar verildi. Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi’nde bulunan mezarlığın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.2015 yılından itibaren takas yolu ile kamulaştırma işlemlerinde kullanılacak parsellerin belirlenmesi konusunun görüşülmesi için İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu’nun kararları Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından Meclise okundu ve komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Marmara Haber