1 ayda 14 kişi defnedildi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Zabıta Müdürlüğü'nün 2014 yılına ilişkin faaliyetleri hakkında bilgi verdi

GÜNDEM 9.01.2015 11:42:00 0
1 ayda 14 kişi defnedildi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Aralık 2014 faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bir aylık süre içinde 14 vatandaşın defin işlemlerinin zabıta ekiplerince yapıldığını ifade etti.

11 ADET İLAN TUTANAK ALTINA ALINDI

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce Aralık 2014’te toplam 14 adet İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı verildiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bir aylık süre zarfında İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 11 adet ilan tutanak altına alındı. 18 adet de Hoparlör İlan Zabıt Varakası düzenlendi. Ruhsat verilen işletmelerin kontrolü yapıldı” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ 218 KİŞİNİN HASTANE NAKLİ YAPILDI

Aralık ayında 14 vatandaşın defin işlemlerinin zabıta ekiplerince yapıldığını kaydeden Mandalı, “Aralık ayı içinde menşe şehadetnamesi verilmedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları gönderildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek iş yeri ruhsatların emniyet müdürlüğüne kontrol yazıları yazıldı. Ayrıca 218 özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri zabıta müdürlüğünce gerçekleştirildi.” diye konuştu.

422 EVRAK KAYIT ALTINA ALINDI

İlçedeki sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekiplerinin hazır bulundurulduğunu söyleyen Başkan Mandalı, “Aralık ayında 255 gelen, 167 de giden olmak üzere toplam 422 evrak kayıt altına alındı. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapıldı ve kişilere cevapları verildi. Aralık ayında ayrıca 8 adet de zabıt varakası ve 1 adet de idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Bir aylık süre zarfında hiçbir iş yeri mühürlenmedi” dedi.

NÖBETLER DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE TUTULDU

 Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemlerinin yapılıp cevaplarının yazıldığına dikkat çeken Mandalı, “Zabıta ekibimiz tüm birimlerden görev yardımı istendiği taktirde yardımcı olmaktadır. Aralık ayında da hafta içi nöbetlerini ve cumartesi pazar günü nöbetlerini düzenli bir şekilde yerine getirdi. Emniyet müdürlüğünden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edildi. Cezaların ve mühürlenen iş yerlerinin kişilere tebligatları yapıldı. Ekiplerimiz perşembe ve pazar pazarının kontrollerini de düzenli olarak yaptı” diye konuştu.

EKSİK ÇÖP BİDONLARI TAMAMLANDI

Belediye hizmet binasında 12.00-13.00 saatleri arasında santral nöbeti ve gece nöbetlerinde zabıta memurlarının görevlendirildiğini kaydeden Mandalı, “İlçemizdeki çöp şikayetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldı ve eksik çöp bidonları tamamlandı. Emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlandı ve iş yeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYET DİLEKÇELERİ CEVAPLANDIRILDI

Aralık ayında cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildiğini kaydeden Başkan Mandalı, “Caddelerin yıkama işlemi yaptırıldı. Hafta içi yapılan banka işlemlerinde zabıta ekipleri de görev aldı. Kaldırım ve yollara demir, tuğla gibi malzeme dökmemeleri ve gerekli önlemleri almaları için inşaatlar uyarıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekiplerimiz de görev alıp denetimlere çıkıldı. Zabıta ekiplerince tespit edilen su patlakları su işlerine bildirildi. Şikayet dilekçeleri cevaplandırıldı ve tebligatları yapıldı. Zabıta ekiplerince cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp gibi şikayetler tespit edilerek ilgili birimlere bildirildi” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ