Büyükşehir tarımı masaya yatırdı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bölge için çok önemli bir panel düzenlendi. 'Tarım ve Büyükşehir' adlı panelde Tekirdağ'lı çiftçiler ve tarım alanındaki lokomotif güçle

GÜNDEM 9.01.2015 11:36:00 0
Büyükşehir tarımı masaya yatırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ‘Tarım ve Büyükşehir’ konulu panel düzenlendi.

ALTYAPILAR GERÇEKLEŞTİRELECEK

Panelin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  tarımın ağırlıklı olarak yapıldığı kırsal kesimi bir bütün olarak ele aldıklarını belirterek, “Bu nedenle başta ulaşım, su ve kanalizasyon olmak üzere yaşamsal öneme haiz alt yapıları gerçekleştirilecektir.”dedi.

 

 

KÖY TURİZMİ HEDEFLENİYOR

Kırsal kesim gelir kaynakları tarımsal üretim dışına da çıkılarak çeşitlendirilmesini sağlayacaklarını belirten Albayrak, bunları köy turizm gibi örneklendirerek, böylece yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti. Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarımsal üretimde üretim desenini ve verimlilik düzeyini daha da iyileştirilecek her türden alt yapılar gerçekleştireceğiz. İlimiz tarım topraklarının kabiliyetlerine göre kullanımları olsun, tarımda verimliliği doğrudan etkileyen hatta üretim deseninin zenginleşmesini sağlayan tarımsal sulama konusunda olsun, ortalama tarımsal işletme büyüklüklerimize oranla sahip olunan alet-makine parkı fazlalığı, kimyasal gübre tüketimindeki yoğunlaşma derecemiz gibi çok sayıda husus ayrı ayrı ele alınıp incelendiğinde tarımsal ürünler üretimimizdeki verim düzeylerimizde bile hala çok şey yapabileceğimiz açıkça görülmektedir. En önemlisi de tarımsal üretimde prodüktivitenin rantabilite ile ilişkilendirilip bir arada ele alınması halinde ortaya çıkmaktadır.”

Oturum başkanlığını Genel sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka’nın yaptığı panele katılan birçok panelist kendi alanlarında bilgiler verdi. Panelde katılımcıların soruları da yanıtlandı. Özellikle Tekirdağ’ın çeşitli ilçe ve bölgelerinden gelen çiftçiler sorular yöneltti.

REKTÖR ŞİMŞEK DE KATILDI

Büyükşehir Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen panele, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bazı bürokratlar, sivil toplum kuruşları  temsilcileri ile Tekirdağ’ın çeşitli ilçelerinden gelen çiftçilerin katıldı.

Marmara Haber