Çorlu'da okulların eksiklikleri 25 madde de toplalndı

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, okul müdürleri ile bir araya gelerek ilçedeki eğitim faaliyetlerini değerlendirdi.

GÜNDEM 8.01.2015 14:17:00 0
Çorlu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Kaymakam Levent Kılıç'a katılımından dolayı teşekkürlerini iletirken okul müdürlerinin yüzde 80'inin yeni atandığını ve bu sebeple tanışma toplantısı düzenlediklerini ifade etti.

EKSİKLİKLER 25 MADDE DE TOPLANDI

Okullarda şube müdürleri ile birlikte sık sık denetlemelerde bulunduklarının altını çizen Güçlü, "Bu denetlemelerin sonunda okullarımızda 25 maddelik eksiklik listesi hazırladık. Bu listeleri tüm okul müdürlerimize verdik. Okul bahçelerimizin tertip ve düzenli olması çok önemli! Okul bahçesini çevreleyen duvarlar üzerinde çeşitli yazılar görüyorum. Müdürlerimiz ilk olarak okullarının etrafında kontrollerini yaparak eksiklik varsa giderilmesini sağlamalıdır." dedi.

ATATÜRK BÜSTLERİ VE BAYRAĞIMIZA DİKKAT EDİN

Okul bahçelerinde bulunan Atatürk büstü ve Türk Bayrağının bakımlı, temiz ve tertipli olması konusunda da uyarılarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Güçlü "Türk bayrağımız ve Atatürk büstlerimiz şan ve şerefimize uygun olarak bakımlı olmalı. Bayrak direkleri boyalı olmalı. Özellikle rüzgarın yoğun olduğu bölgemizde bayrağımız düzenli olarak kontrol edilip yıpranması durumunda ivedi şekilde yenisi ile değiştirilmelidir" ifadelerini kaydetti. 

OKULLARIN ÇATI KATI DEPO OLARAK KULLANILIYOR

Sivil Savunma yönetmeliğine göre okul çatılarında hiçbir malzemenin bulunmaması gerektiğini hatırlatan Güçlü, okullarda tuvaletlerden çatı katına kadar incelemelerde bulunduğunu ve bazı okulların çatı katlarının depo gibi kullanıldığının tespit edildiğini belirtti.

TOPLUMUN GELECEĞİ EĞİTİMDEN GEÇMEKTEDİR

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise konuşmasında Milli Eğitim'in en önemli kurumların başında geldiğini belirtirken, "Toplumun geleceği eğitimden geçmektedir. Başarılı olmanın yolu uyum içerisinde çalışmaktan geçmektedir. Tek başına başarılı olmamız mümkün değil" dedi. Kaymakam Kılıç, okullarda belli başlı sıkıntıların olduğunu ifade ederek, herkesin gerekli hassasiyeti göstermek zorunda olduğunu söyledi. 

Kaymakam Kılıç, yeni göreve başlayan okul müdürlerine de toplantıda başarılar dileğinde bulundu.

Marmara Haber