Malkara'da fırın ve marketler denetlendi

Malkara Belediyesi Zabıta ekipleri ekmek fırınlarında ve marketlerde çeşitli denetlemelerde bulundu.

GÜNDEM 8.01.2015 12:59:00 0
Malkara

ÖNCE FIRINLAR DENETLENDİ

Malkara Belediye Zabıta ekipleri ilçe merkezi ve köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki ekmek fırınlarında yaptıkları denetlemelerde üretilen ekmeklerin gramajlarının uygunluğu ile tarife ve fiyat listelerinin güncelliğini kontrol etti.

MARKETLER DENETLENDİ

Malkara'da faaliyet gösteren marketlerde yapılan denetlemelerde ise tüketicilerin satın aldığı mal ve hizmetlerin fiyatlarını şeffaf bir şekilde bilmesi, aldanmaması, diğer ürünlerle mukayese yapabilmesi için 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 12. maddesine istinaden satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketleri ile sunulan hizmetlerle ilgili raf üzerindeki ücret tarifeleri kontrolü, iş yeri sahiplerinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının kontrolü, ürünlerin üretim tarihi ile son kullanma tarihlerinin kontrol denetimlerini gerçekleştirdiler.

RUHSAT UYARISI YAPTILAR

Denetim yapılan bakkal, market, tekel bayii ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapılan işyerlerinin sahiplerine 2015 yılı 394 Sayılı Hafta Kanunu gereği ruhsatlarının alınması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul zabıta denetimleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Her zaman insan odaklı bir belediye olarak vatandaşlarımızın sağlığını düşünüyoruz. Bu sebeple Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları rutin kontroller ile denetlemeleri gerçekleştiriyor. Yapılan denetlemeler ilerleyen günlerde de devam edecektir" dedi.

DENETİMLER SÜRECEK

Yapılan denetlemelerde herhangi bir eksiklikle ve herhangi bir uygunsuz durumla karşılaşılmadığı belirtildi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilerleyen günlerde de bakkal, market, tekel bayii ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapılan yerlerde denetlemelerde bulunulmaya devam edileceği kaydedildi.

Marmara Haber