Eşkinat'dan verem hastalarına gıda desteği

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Verem Savaş Haftası nedeniyle Süleymanpaşa Verem Savaş Birimi'ni ziyaret ederek veremle mücadeleye destek olacaklarını söyledi.

GÜNDEM 8.01.2015 12:06:00 0
Eşkinat

VEREM VAKALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Süleymanpaşa Verem Savaş Birimi Doktoru Semra Bozdoğan’a çiçek taktim eden Eşkinat, Süleymanpaşa’da yaşanan verem vakaları hakkında bilgi aldı. Süleymanpaşa ilçesinde şu anda hastalığa yakalanan 21 verem hastasının olduğunu belirten Bozdoğan, hastaların neredeyse tamamının dar gelirli vatandaşlardan oluştuğunu, gelir düşüklüğünden dolayı sağlıklı beslenemediklerini ve hastalıklarının toplum tarafından dışlanma korkusu nedeniyle gizlediğini belirtti.

VEREM HASTALARINA GIDA DESTEĞİ VERİLECEK

Verem hastalığının halen var olmasının üzücü olduğunu söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat verem hastalarına gıda desteği verileceğini belirterek, "Her sağlık problemi üzücüdür. Ancak 21. yüzyılda halen verem hastalığı ile mücadele ediyor olmamız bizleri daha da çok üzüyor. Bu nokta da ilgili bakanlık, belediyeler, sivil toplum kuruluşları hep beraber ciddi adımlar atmalıyız. Verem hastalarının neredeyse hepsinin dar gelirli vatandaşlarımızdan oluştuğunu öğrendik. Bu hastalığı atlatabilmek için ilaç tedavisinin yanı sıra sağlıklı beslenmek de oldukça önemli. Süleymanpaşa Belediyesi olarak verem hastası vatandaşlarımıza gıda desteği vererek daha iyi şartlarda hastalıklarını atlatmalarına yardımcı olmaya çalışacağız. Bu hastalığı şehrimizden silmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız."diye konuştu.

Ziyaret Süleymanpaşa Verem Savaş Birimi önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile son erdi.