Özdoğan gazetecilerle kahvaltıda biraraya geldi

ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, dün gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özdoğan, ÇOSB'nin son çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

GÜNDEM 6.01.2015 17:06:00 0
Özdoğan gazetecilerle kahvaltıda biraraya geldi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Müdürü Mehmet Özdoğan, gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelerek, son dönemlerde yürüttükleri çalışmaları anlatarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

LİSE BİNASI ÖNÜMÜZDEKİ YIL FAALİYETE GECEK

Sabah 8.30’da gazetecilerle kahvaltı sofrasında bir araya gelen ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ilk olarak eğitim çalışmalarını anlattı. ÇOSB’nin projelerini anlatan Özdoğan, eski Bölge Müdürlüğü binasında devam eden ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi için yapılan yeni okul binasının 2015-2016 eğitim öğretim döneminde açılacağını belirtti. Okul binasının tamamlanınca ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin büyük ve donanımlı bir okula kavuşacağını Özdoğan “Okulumuz 32 derslikli ve yaklaşık bin öğrenci kapasiteli. İhtiyaç olursa 40 dersliğe çok rahat çıkabilecek bir yapısı var.”bilgisini verdi.

SANAYİNİN ÜRETİMİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Karaağaç’tan Çerkezköy OSB’ye geçiş yolunun kapatılması ile ilgili kamuoyunda çıkan eleştirilere de yanıt olabilecek açıklamalarda bulunan Özdoğan, “Bazı girişler güvenlik açısından kapatıldı. Ama ana arterler açık. ÇOSB’yi kameralarla donattık. Sanayi’ye hepimizin iyi bakması lazım. Sanayinin en iyi şekilde üretimini yapması için elimizden geleni yapıyoruz. Aldığımız önlemler de bu nedenlerledir. Yoksa herhangi bir sınırlama getirmek gibi bir niyetimiz yok.” dedi.

HASTANE ALANI SANAYİ PARSELİ DEĞİL

Gazetecilerin Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin Kapaklı’daki binasının bulunduğu alanla ilgili soruları üzerine açıklamalarda bulunan Özdoğan, “Hastane, bölgemizin sosyal tesis alanları içerisinde yer alıyor. 1990’lı yıllarda burada müteşebbis heyet vardı, heyetin başkanlığını da dönemin valisi yürütüyordu. O alanın hazineye devredilmesi için karar almışlar. Ama plan olarak bizim plan sınırlarımız içinde. Daha önce emniyete de aynı süreç takip edilerek bir yapı yapılmış.” dedi. Hastane konusunun 7-8 yıl önce gündeme geldiğini, fakat şu anda bu konunun gündemde olmadığını da söyleyen Özdoğan, “Hastanenin bulunduğu alan sanayi parseli değil. Konferans salonu, idari bina ve okul gibi sosyal tesis alanı. Emniyet, hastane gibi kurumlar herkese hizmet ediyor. 112’nin burada konuşlanmasından çok memnunuz” ifadelerini sözlerine ekledi.

ÇOSB’NİN KAPAKLI’YA BAĞLANMASI MÜMKÜN DEĞİL

Daha önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da gündeme taşıdığı Karaağaç sınırları içerisinde kalan ÇOSB’nin Kapaklı’ya bağlanmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Bölge Müdürü Özdoğan, “4562 sayılı yasada OSB’ler bir bütün. Daha önce Karaağaç belde iken bazı fabrikalarımız Karaağaç, bazıları Kapaklı, bazıları da Çerkezköy sınırları içindeydi. 3 farklı belde ve ilçenin içinde olan Tek OSB’ydik. Şimdi Karaağaç Kapaklı’ya bağlandı. Kapaklı sınırları içinde 100’e yakın fabrikamız var. Bu fabrikaların ayrılıp Kapaklı OSB’ye bağlanması söz konusu değil. Çünkü OSB’ler bir bütün. Buna yasa gereği genel kurul karar verir. Oradan çıkan karar da bakanlığın onayına sunulur. Bunun için olan tadilatının yapılması gerekiyor. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Gökhan YILMAZ