Altın her zaman rağbet görüyor

Son zamanlarda inişli çıkışlı günler geçiren altına karşın gümüş fiyatlarının yükseliş eğilimi göstermesi sarrafları endişelendirmiyor! Sarraflar, "Altın her zaman altındır.

GÜNDEM 5.01.2015 14:42:00 0
Altın her zaman rağbet görüyor

Altın yatırımcıların her zaman gözdesi olduğu belirtildi. Çerkezköylü sarraflar, “Altın fiyatları indiği zaman da çıktığı zamanda halkın gözdesi olan bir yatırım aracıdır.”dedi. Halk arasında yatırım ve tasarruf aracı olan altına, halkın talebi zaman zaman azalsa bile en çok rağbet gören kıymetli bir yatırım aracı olarak ortaya çıktığı belirtildi.

ALTIN HER ZAMAN GÖZDE

Son bir ay içinde Gümüş’ün de yükseliş göstermesi dikkat çekiyor. Altında yaşanan iniş çıkışlar nedeniyle bir türlü belirli bir seviyede fiyatını tutamaması görülürken, gümüşün ise son on gün içindeki yükseliş trendi göze çarpıyor. Çerkezköylü sarraflar bu durumu şöyle değerlendirdi: “Gümüş her ne kadar yükseliş gösterirse göstersin altının yerini tutamaz. Altın yüz yıllardır insanların bir yatırım aracı olmuştur. Ve olmayı da sürdürecektir. 2014 yılında altında önemli şekilde inişli, çıkışlı fiyatlar yaşandı. Buna rağmen yinede ziynet eşyaları arasında en çok rağbet gören altın oldu.”

 DÜĞÜNLERİN VE ÖZEL GÜNLERİN VAZGEÇİLMEZİ

Altıntaş Kuyumculuk Çerkezköy Mağaza Müdürü Nurettin Yılmaz, “Altın’ın her dönemde alıcısı vardır. İster fiyatlar düştüğünde ister ise yükseldiğinde ihtiyacı olan mutlaka azda olsa altın almayı tercih ediyor. Özelliklede düğün, nişan, söz, doğum günü, yaş günü gibi insanların mutlu günlerinde birbirlerine altın hediye ediyorlar. Her şeyden önce sevdiklerinin özel günlerinde onlara altın hediye ederek ne kadar çok sevdiklerinin ortaya koyduklarının bir göstergesi oluyor.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN