KARAAĞAÇ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Suriye sınırındaki Akçakale'de askerlik yapan Şehit Piyade Er Emrah Çalkın'ın cenazesi yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı askeri törenle dün Karaağaç'ta toprağa verilirken, se

GÜNDEM 4.01.2015 17:41:00 0
KARAAĞAÇ ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Şanlı Urfa'nın Akçakale ilçesinde vatani görevini yapan Karaağaçlı Piyade Er Emrah Çalkın'ın şehit haberi Karaağaç'ı bir kez daha yasa boğdu. Üzücü olay önceki gün sabah saatlerinde Suriye sınırındaki Akçakale Hudut Karakolu'nda meydana geldi. İddiaya göre, sınır hattında nöbet tutan askerlerden Emrah Çalkın, şakalaştığı kimliği gizli tutulan nöbet arkadaşının tüfeğinden çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu Şehit oldu. Şehit Piyade Er Emrah Çalkın, dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Fatih Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

ARKADAŞININ SİLAHI ATEŞ ALDI

Kapaklı'ya  bağlı Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden Çalkın ailesi, Şanlı Urfa'nın Akçakale ilçesinde vatani görevini yapan Piyade Er Emrah Çalkın'ın ‘Şehit’ haberi ile sarsıldı. Suriye sınırındaki Akçakale Hudut Karakolu'nda silah arkadaşı ile nöbetteyken şakalaştığı sırada arkadaşının tüfeğinin ateş alması sonucu başından yaralanan Emrah Çalkın olay yerinde şehit oldu. Olayın meydana gelmesinin hemen ardından arkadaşları tarafından Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emrah Çalkın, sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

 

OĞLUNUZLA GURUR DUYMALISINIZ

Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden Şehit Piyade Er Emrah Çalkın'ın cenazesi otopsi için Akçakale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayın meydana geldiği nöbet yerinde incelemelerde bulunan askeri yetkililer, daha sonra acı haberi Şehit Çalkın’ın ailesine iletti. Askeri yetkililerden oğullarının şehit olduğu bilgisini alan Çalkın ailesi gözyaşlarına boğuldu. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve Çalkın ailesinin eş dost ve akrabaları şehit evine taziye ziyaretinde bulundu. Emrah Çalkın’ın mertebelerin en şereflisine ulaştığına dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Oğlunuzla gurur duymalısınız. İnşallah mekanı cennet olur” diye konuştu.

 

 

 ŞEHİT EVİNE HÜZÜN ÇÖKTÜ

Şehit Babası İrfan Çalkın, diğer oğlu Levent Çalkın’a sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü İsa Aktaş tarafından şehit evinde dualar edildi. Bu sırada fenalaşan şehidin halası Gülizar Utanç’a da bölgede hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehit Emrah Çalkın’ın cenazesi önceki gün saat 21.00 sıralarında Kapaklı Belediyesi’ne ait Cenaze Nakil Aracı ile Çorlu Hava Alanı’ndan teslim alınarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne getirildi. Çalkın'ın cenazesi, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel ile Çalkın ailesi ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne getirilen Şehit Emrah Çalkın’ın cenazesi, hastane morguna askeri merasim ile kaldırıldı. Cenazenin askerler tarafından morga kaldırılması sırasında şehit ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Hudut Karakolu’nda nöbet tuttuğu sırada şakalaştığı arkadaşının silahından çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu şehit olan Piyade Er Emrah Çalkın, son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Piyade Er Emrah Çalkın’ın cenaze merasimine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Siyasi Parti Temsilcileri, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Necati Karaoğlu, STK Temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcili Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, askeri erkan, Şehit Çalkın’ın ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.  

BİR ŞEHİDİMİZİ DAHA ALLAH’IN HUZURUNA GÖNDERİYORUZ

İkinci kez Şehit vermenin üzüntüsünü yaşayan Karaağaç Mahallesi sakinleri evlerini Türk bayrakları ile donattı. Karaağaç Mahallesi Hicret Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazını, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen kıldırdı. Cenaze namazı öncesi kısa bir konuşma yapan Müftü Gürlen, “Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu aziz vatan için bir şehidimizi daha Allah’ın huzuruna gönderiyoruz” dedi.

ONLAR PEYGAMBER EFENDİMİZİN KÜÇÜK ÇOCUKLARIDIR

Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın en çok da şehit tabutlarına yakıştığını dile getiren İl Müftüsü Mahmut Gürlen, “Çünkü Türk Bayrağı o rengi şehitlerimizin kanlarından almıştır. Biz ordusuna Mehmetçik diyen tek milletiz. Onlar Peygamber efendimizin küçük çocuklarıdır. Biz ordusunu göz bebeği bilen bir milletiz. Bir şehit babası, şehit kardeşi ya da şehit annesi olmak, dinen en büyük payelerden biridir” ifadelerini kullandı. Müftü Gürlen konuşmasının ardından Şehit Piyade Er Emrah Çalın için helallik istedi. Cemaat de haklarını helal etti.

OĞLUNUN TABUTUNA SON BİR KEZ SARILMAK İSTEDİ

Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Er Çalkın’ın naaşı, askeri merasimle Fatih Mezarlığı’na kadar omuzlarda taşındı. Şehit oğlunun tabutunun önünden geçtiği sırada kendini tutamayan anne Şükran Çalkın, oğlunun tabutuna son bir kez sarılmak istedi. Şehit Annesi Şükran Çalkın, askeri yetkililer ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilebildi.  

ŞEHİT BABASINA TÜRK BAYRAĞI TAKDİM EDİLDİ

Karaağaçlılar, Şehit Emrah Çalkın’ın naaşının omuzlarda taşınmasını cep telefonları ile kaydederek bu anları ölümsüzleştirmek istedi. Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından tören mangası Fatih Mezarlığı’na geldi. Şehit Emrah Çalkın’ın naaşının defnedilmesi sırasında kardeşleri ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Bu sırada baygınlık geçiren Şehit yakınlarına bölgede hazır bekletilen 112 ekipleri tarafından anında müdahale edildi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan tarafından Şehit Babası İrfan Çalkın’a Türk Bayrağı ve oğlunun resmi takdim edildi. Şehit Çalkın’ın mezarı başında tören mangası saygı ateşinde bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ