Reyting ölçümleri gerçeği yansıtmıyor

Kurt Seyit ve Şura romanından hayata geçirilen Kurt Seyit ve Şura dizisi hakkında açıklamalarda bulunan yazar Nermin Bezmen, Türkiye'deki reyting ölçümlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

GÜNDEM 4.01.2015 17:36:00 0
Reyting ölçümleri gerçeği yansıtmıyor

TRAKYA KİTAP OKUYOR PROJESİNE KATILDI

Tekirdağlı yazar Tayfun Şahin tarafından, 'Trakya Kitap Okuyor' projesi kapsamında organize edilen 1. Namık Kemal Kitap Festivali'nde Tekira AVM’de okurları ile buluşan Kurt Seyit ve Şura'nın yazarı Nermin Bezmen, kitabından diziye dönüştürülen Kurt Seyit ve Şura dizisinin Türkiye dizi tarihinde bir ilki yakaladığını belirtti.

39 ÜLKEDE REYTİNG REKORU KIRDI!

Dizinin 39 ülkede reyting rekorları kırdığını belirten Bezmen, dizi ekibinin kitabına sadık kaldığını ifade ederek, “Kurt Seyit ve Şura dizisi Türkiye dizi tarihinde bir ilki yakaladı. Müthiş bir özveriyle ve hiçbir yorgunluktan ve masraftan kaçınılmadan kitabıma olabildiğince dünyanın en iyi yapımcısının uyabileceği güçte bir uyumla dizi çıkardılar. Sanırım günümüzün çok harcıalem ve izleyiciyi sadece çok iyi bildiği konulardan yakalayan dizilerin çok ötesine taşındı. Türkiye’de tutulmadığı söylendi. Yabancı kaldığı söylendi. Ama diğer taraftan 39 ülkede reyting rekorları kırdı.”diye konuştu.

REYTİNGLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Reyting ölçümlerini eleştiren Yazar Bezmen, “İzlendiği o ülkelerin de Arap penusulasından batıda Amerika’ya kadar uzanıyor olması bu kadar beğeni görmesi benim için çok önemli. 21. bölüm boyunca yapımcımız ve oyuncularımız hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan ilk günkü heyecanla diziyi devam ettirdiler. Her bölümünü heyecanla izledim. Reyting ölçümleri Türkiye’de ne nüfusumuzla ne gerçek seyirci sayısıyla orantılı. Çok kısıtlı sayıda ve çok belirli evlere konulan bir ölçüm sistemi. Bu aslında Türkiye’nin gerçeğini yansıtmıyor. Benim gözümde. Sadece o grubun beğenilirliğini yakalamak için ne hikayeyi ucuzlattılar ne de romanın aslından vazgeçtiler. Dolayısıyla dizi hepimiz için zirveydi. Türkiye’nin reyting anlayışı hangi puanla tutarsa tutsun bizim yapımcımızdan tutun oyuncumuzla, senaristimizle, yönetmenimizle diziye emeği geçen herkesin kendi alanında zirve yaptığı bir diziydi" dedi.

YENİ KİTABI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yeni kitabı hakkında da bilgi veren Bezmen, Şura’nın İstanbul'dan ayrıldıktan sonraki dönemini 17 kitabında anlattığını, 1924’ten itibaren İstanbul’dan ayrılışını anlattığı yazım aşamasındaki kitabını okurlarına yakın zamanda sunacağını belirtti.

Diziye dönüşmesi düşünülen iki kitabının daha olduğunu ifade eden yazar Bezmen, iki kitabının bir dizi için düşünüldüğünü ancak bu sürecin uzun soluklu olduğunu ve proje el sıkışıldığında duyurulacağını belirtti.

İha