Ülkenin huzurunu kimse bozamaz

Dolmabahçe Sarayı saldırısını kınayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkenin huzurunu kimse bozamaz."dedi.

GÜNDEM 4.01.2015 17:23:00 0
Ülkenin huzurunu kimse bozamaz

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Dolmabahçe Sarayı’na yapılan saldırıyı kınayarak, “Bu ülkenin huzurunu kimse bozamaz. Bozma gayreti içinde olanlar da mutlaka bedelini öderler” dedi.

EDİRNE’DE ZİYARETLER YAPTI

Edirne merkez ve Uzunköprü’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, programını Keşan’da sonlandırdı. AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Mehmet Müezzinoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, geçtiğimiz gün Dolmabahçe Sarayı’na yapılan el bombalı ve silahlı saldırıyla ilgili görüşlerini sorduğu Mehmet Müezzinoğlu, olayı kınadığını söyledi. Müezzinoğlu şunları söyledi:

“Büyük bir ülkeyiz. Zaman zaman bu tür saldırı veya provakatif eylemler olabilir. Olayın arka perdesini bilmiyorum. Herhangi bir haber de dinlemiş değilim. Ama bu olayı kınıyorum. Bu ülkenin huzurunu kimse bozamaz. Bozma gayreti içinde de olmamalı. Bozma gayreti içinde olanlar da mutlaka bedelini öderler”.

BENİM BU TOPRAKLARA, BÖLGE İNSANINA BORCUM VAR

Müezzioğlu, bir gazetecinin 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde nereden aday olacağı yönünde sorduğu soruya ise şu cevabı verdi:

“Ben buraya yaklaşık 4 yıl önce geldiğimde bu adam nereden çıktı, çakma aday gibi söylemler söylendi. Seçilemeyecek, gidecek dendi. Onu diyenler bir süre sonra vazgeçti. Bu sefer seçilecek ama bir daha uğramayacak dedi. Daha sonra baktılar ki o diyenlerden Müezzinoğlu iki misli geliyor, o da tutmadı. Bakan oldu, artık göremeyiz dediler. Dolayısıyla biz bu milletin emrindeyiz. Bu bölge benim bölgem. Bu insanlar benim hemşehrim. Ben Yunanistan’dan ceket sırtımda Meriç’ten kaçak gelirken, ilk girdiğim toprak İpsala’nın biraz güneyinde Karpuzlu bölgesiydi. Dolayısıyla benim bu topraklara, bölge insanına borcum var. Rabbim inşallah borcumuzu ödemeyi nasip etsin. İftira atanlarda da birazcık yüz varsa inşallah utanırlar."

Mehmet Müezzinoğlu bir süre partililerle sohbet ettikten sonra Tekirdağ’a hareket etti.

İha