Karaağaç'ta ŞEHİT yası

Şanlı Urfa'nın Akçakale ilçesinde vatani görevini yapan Karaağaçlı Piyade Er Emrah Çalkın'ın Şehit haberi Karaağaç'ı bir kez daha yasa boğdu. Üzücü olan bu sabah erken saatlerde Suriye sınÄ?

GÜNDEM 3.01.2015 11:53:00 0
Karaağaç

Kapaklı'ya  bağlı Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden Çalkın ailesi, Şanlı Urfa'nın Akçakale ilçesinde vatani görevini yapan Piyade Er Emrah Çalkın'ın “Şehit” haberi ile sarsıldı.

 

 

ARKADAŞININ SİLAHI ATEŞ ALDI

Türkiye’nin Suriye sınırındaki Akçakale Hudut Karakolu'nda silah arkadaşı ile nöbetteyken şakalaştığı sırada arkadaşının tüfeğinin ateş alması sonucu başından yaralanan Emrah Çalkın olay yerinde şehit oldu. Olay meydana gelmesinin hemen ardından arkadaşları tarafından Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emrah Çalkın, sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

 

CENAZESİ MORGA KALDIRILDI

Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden Şehit Piyade Er Emrah Çalkın'ın cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. Olayın meydana geldiği nöbet yerinde incelemelerde bulunan askeri yetkililer, daha sonra acı haberi Şehit Çalkın’ın ailesine iletti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

 

TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDULAR

Askeri yetkililerden oğlullarının şehit olduğu bilgisini alan Çalkın ailesi gözyaşlarına boğuldu. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve Çalkın ailesinin eş dost ve akrabaları şehit evine taziye ziyaretinde bulundu. Emrah Çalkın’ın mertebelerin en şereflisine ulaştığına dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Oğlunuzla gurur duymalısınız. İnşallah mekanı cennet olur” dedi.

 

 

YARIN DEFNEDİLECEK

Şehit Babası İrfan Çalkın, diğer oğlu Levent Çalkın’a sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü İsa Aktaş tarafından dualar edildi. Şehit evinde fenalaşan Şehidin halası Gülizar Utanç’a da bölgede hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehit Emrah Çalkın yarın öğle namazına müteakip Karaağaç’ta Fatih Mezarlığı’na defnedilecek.

Haber / Ahmet KARDEŞ