Elektrik kesintileri çileden çıkarıyor

CHP Çerkezköy İlçe Başaknı Birol Öztürk, düzenlediği basın toplantısında ilçede yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekti ve TREDAŞ'ı önlem almamakla suçladı

GÜNDEM 2.01.2015 17:09:00 0
Elektrik kesintileri çileden çıkarıyor

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk dün saat 13.00’te ilçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü’nün kış şartlarında yeterli önlemi almaması nedeniyle ilçede sık sık elektrik kesintileri olduğunu belirterek, eleştirdi. Başkan Öztürk konuşmasına, “2014 yılı bitti 2015 yılının Ülkemize ve Çerkezköy’ümüze mutluluk huzur ve sağlık getirmesini diliyorum.”diyerek başladı. Birol Öztürk’ün basın toplantısında İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclisi üyelerinden Enver Bayram, Kemal Buzkuş, Ali Dede, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez de hazır bulundu.

ÇERKEZKÖY’ÜN BÜYÜK KESİMİ 2015 YILINA KARANLIKTA GİRDİ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, 2015 yılına Çerkezköy’ün büyük bir bölümünün elektrik kesintisi nedeniyle karanlıkta girdiğini savunarak, “2015 yılına Çerkezköy’ümüz maalesef kar,soğuk ve karanlığa teslim olarak girmiştir. TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü bu konuda yetersiz kalmıştır. Toplumun büyük bir kesimi bu durumdan çok rahatsızdır. Değerli Çerkezköy halkımız bu konuda TREDAŞ yetkililerini aranmasına rağmen gerekli hassasiyet gösterilmediği görülmüş ve işletmenin telefonları da hep kapalı olmuştur. Arayana her hangi bir cevap verilmemiştir. Çerkezköy halkımız şunu bilmelidir ki Türkiye’nin 16. büyük ekonomisine sahip Tekirdağ’da yatırım sıralamasında 52. sıradayız bu sorunun sadece yatırım sorunu olduğunu bilmenizi istiyorum. Elektrik kablolarının 2015 Türkiye’sinde yer altına alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu yatırım konusunda Belediye Başkanımız Vahap Akay TREDAŞ Müdürlüğü ile defalarca görüşmüş, bizler de kaymakamımıza yaptığımız ziyarette Kaymakamımız da bu konuda bizlere hassasiyetini belirtmişti. TREDAŞ Müdürünü arayarak gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Her nedense TREDAŞ Müdürlüğü bu konuda o günden bu yana gerekli hassasiyeti göstermiyor. Bir sanayi kenti olan Çerkezköy’e bu durum hiç yakışmıyor. Her kurum üzerine düşeni yeri geldiğinde hasiyetle yapmak zorundadır.”ifadelerini kullandı.

SIK ELEKTRİK KESİNTİLERİ HALKIMIZI ÇİLEDEN ÇIKARTIYOR

Başkan Birol Öztürk, bazı mahallelerde elektriklerin sık sık kesilmesinin de ayrıca vatandaşları çileden çıkardığını ve doğalgazla ısınanlarında kombilerini yakamadıkları için hasta olduğunu ileri sürdü. Başkan Öztürk, “Bir mahallede sabah 05.00’te kesilen elektrik akşam 19.00’da geliyorsa ve bu alan ısınmayı doğalgazla sağlıyorsa bu vatandaşın mağduriyetini hiç kimse karşılayamaz. Kombilerini yakamayan vatandaşlarımız, çoluk çocuk hasta oluyor. Bunun faturasını kim ödeyecek. Bizler bu konuda Tredaşın ve Trepaş’ın daha duyarlı olmasını en kısa zamanda da bu durumların yaşanmaması için gerekli çalışmanın yapılmasını CHP olarak bekliyoruz .”dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN BELEDİYE İLE BİR İLGİSİ YOK

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, elektrik kesintisi yaşanan mahallelerde vatandaşların büyük bir kısmının belediyeyi arayarak, “Elektrikleri neden kesiliyor”, “Elektrik verin” diye yakındıklarını dile getirerek şöyle devam etti: “İlçemizde elektrik kesintisi yaşanan mahallelerimiz sakinlerinin büyük bir çoğunluğu kesinti olduğunda hemen belediyemizi arayarak ‘Elektirğimizi neden kestiniz hemen açın’ diyorlar ve sanki elektriği belediye veriyormuş gibi ya da halkın büyük bir kısmı öyle sandığı için bu soru soruluyor. Belediye bir elektrik kurumu değil. Uzaktan ya da yakında da alakası yok. Bu tamamen Tredaş ve Trepaş’ın yükümlülüğünde. Bu konuda bilgisi olmayan vatandaşlarımızı da bilgilendirmek istiyoruz. Elektrik kesintileri olduğunda TREDAŞ İşletme Müdürlüğü’nü arasınlar.”

Başkan Birol Öztürk, açıklamalarını yeni yıl ve mevlid kandili temennileriyle sona erdirirken şunları dedi: “Eminim ki bu konudan halkımız kadar en az Belediye Başkanımız ve Kaymakamımızda son derece rahatsız oluyordur. Bir daha elektrik kesintilerinin yaşanmaması dileğiyle 2015 yılının mutluluk sağlık ve huzur getirmesini diliyor ve tüm Çerkezköy halkımızın Mevlid Kandilini kutluyorum.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN