AFAD gençlere film çekme şansı verdi

Afete Hazır Gençler projesi kapsamında AFAD, 24 kısa filmi hibe yoluyla destekleyecek. Kabul edilen projeler arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nden bir öğrenci de bulunuyor

GÜNDEM 1.01.2015 17:24:00 0
AFAD gençlere film çekme şansı verdi

AFAD, Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İş Yeri ile birlikte Afete Hazır Türkiye kampanyasının dördüncü ayağını oluşturan "Afete Hazır Gençler" projesi kapsamında düzenlediği Kısa Film Destek Programı (KFDP) ile üniversiteli gençlerin afet ile ilgili kısa filmlerine hibe desteği sağlıyor.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’DE BULUNUYOR

 KFDP’ye 24 il ve 36 üniversiteden toplam 63 kısa film projesiyle başvuru yapıldı. KFDP, üniversiteli gençlerin dinamizmini harekete geçirerek toplumun afetlere yönelik farkındalığına katkı sağlamayı amaçlıyor.  Proje ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, “AFAD Kısa Film Destek Programı kapsamında hibe desteği verilen 24 kısa film arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Taha Güven'in ‘Masal’ adlı kısa filmi de bulunuyor. Bu başarısından dolayı Taha Güven'i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz." dedi.

FİYAB, TRT VE AFAD DEĞERLENDİRME KOMİSYONU OLUŞTURDU

Projeyle, afetlerin insanlar, topluluklar ve toplumlar üzerindeki etkileri, afet sonrası iyileştirme süreci ve afetlere hazırlıklı olma gibi konuları işleyen kısa filmlere hibe desteği sağlandı. Proje kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Taha Güven’in ‘Masal’ adlı kısa filmi de destek almaya hak kazandığı bildirildi.  Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), TRT ve AFAD yetkililerinden oluşan değerlendirme komisyonu, 24 kısa film projesine hibe desteği sağlanmasına karar verdiği kaydedildi.

Marmara Haber