EDESOB Başkanı İnağ 2014'ü değerlendirdi

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, oda olarak 2014 yılında yapılan faaliyetler hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 1.01.2015 17:19:00 0
EDESOB Başkanı İnağ 2014

2014 DEĞERLENDİRMESİ

EDESOB Başkanı İnağ, Edirne Esnaf ve Sanatkarının yasal temsilcisi olan, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak camianın hedeflenen yarınlara ulaşması, ekonomik ve sosyal hayatta hak ettiği yeri alması için çok yönlü olarak çalışmaların sürdürüldüğünü, üst kuruluş TESK ile birlikte, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte projeler üretildiğini ve gerekli girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

2014 yılında toplam 3 adet Avrupa Birliği projesinin çalışmasını yürüttüklerini ve tamamladıklarını dile getiren İnağ, "Hazırladığımız projelerde genel hedefimiz Edirne iline özellikle turizm alanında katkı sağlayarak en üst sayıda esnaf grubunun çalışmalarımızdan olumlu olarak etkilenmesini sağlamaktı. Bu projelerden İkizevler binasının restore edilerek sanatkarlara tahsisini hedefleyen Esnaf ve Sanatkarlar Gösteri Merkezi isimli projemiz sonucunda ilimize sanat alanında çok önemli bir yapı kazandırılmıştır. Bu binada kaybolmaya yüz tutmuş sanat dallarının eğitimi verilmektedir. İkizevler şuan Edirnemizin sanat evi konumuna gelmiştir. Yürüttüğümüz bir diğer proje Lokantacılar Odalarımızın ortaklığında yürütülmüş ve esnaflarımızın özellikle ithalat ve ihracat konularında eğitimleri sağlanmış, esnaflarımızın da katılımları ile Bulgaristan’da iş yeri ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

SON PROJE BANA TRAKLARI ANLAT

Avrupa Birliği projesi olarak bu yıl yürüttüğümüz ve sonuçlandırdığımız son projemiz Bana Trakları Anlat isimli projemizdir. Bu proje kapsamında Bulgaristan ve Türkiye’nin sınır illerinde yer alan Trak kalıntıları ile ilgili Prof.Dr.Engin Beksaç ve Prof.Dr.Valeria Foll tarafından bilimsel çalışmalar yapılmış ve bu çalışmalar bir kitapta toplanmıştır. Bölge ekonomisine katkı sağlayacak tüm çalışmaları Yunanistan ve Bulgaristan’da bulunan muadil kuruluşlar ile ortaklaşa yürütüyoruz. Özellikle Yunanistan Gümilcine ve Dedeğaç Odaları ile Orestieda esnaf odası sürekli iletişim halinde olduğumuz kuruluşlardır. Ayrıca Bulgaristan’da Haskova ve Burgaz’da bulunan kuruluşlar ile proje ortaklıkları ve çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz" dedi. 

BAŞBAKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

İnağ, Edirne’de düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı çerçevesinde Edirne’ye gelen başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Edirne’de bulunan bakanlara, bakan yardımcılarına ve üst düzey bürokratlara teşekkür etti. İnağ, "Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası ile beraber hazırladığımız sorunlarımızı ve taleplerimizi içeren dosya Sayın ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt tarafından Başbakanımıza verildi. Umuyorum ki taleplerimiz değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

Marmara Haber