Kar Çerkezköy'ü esir aldı

Trakya bölgesinde birçok yerleşim yeri yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, bundan nasibini alanların başında gelen ilçelerden biri de Çerkezköy oldu. Pazartesi akşam başlayan kar yağ

GÜNDEM 31.12.2014 16:14:00 0
Kar Çerkezköy

KARLA MÜCADELE HIZLA SÜRÜYOR

Çerkezköy Belediye ekipleri yollarda yollarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özellikle trafik ekipleri de Belediye’ye destek verdi. Yollarda meydana gelen buzlanma nedeniyle zorunluluk olmadığı takdirde vatandaşların trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılar geldi. Zorunlu hallerde ise vatandaşların araçlarında kış lastiği bulundurmaları gerektiği, zincir takmaları ve toplu taşıma araçlarını kullanılması konusunda uyarılar geldi.

Özellikle Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları Bölgesi ile Şehit Cengiz Topel Caddesi’nde kar kalınlığı 25 santimi geçti. Çerkezköy İlçe Merkezi’nde şehir içi ulaşımı sağlayan şehir içi yolcu minibüsleri kötü hava koşulları karşısında güçlükle ulaşımı sağladı. Yollarda meydana gelen buzlanma nedeniylede birçok maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Karla mücadele şehir içinde ve ana arterler de ve şehirlerarası yollarda hızla sürdürülüyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’de yoğun kar yağışı nedeniyle sanayi yollarının devamlı açık tutulması için ekiplerini seferber etti ve çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Trakya’nın bazı bölgelerinde  yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma yolların ulaşıma kapanması dolayısıyla şehirler arası otobüs seferleri  iptal edildi. Bir çok yerleşim yerinde olduğu gibi Çerkezköy’de de okullar kar nedeniyle tatil edildi. Fırtına ve kar yağışı nedeniyle Çerkezköy’de elektriklerinde sık sık kesilmesi bir çok işyerinde çalışmalarını aksattığı öğrenildi.

Haber/Seyit SÜREN