Çerkezköy'de 'Yeni yıla umutla' konseri

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu yılın son konserinde 'Yeni yıla umutla' adlı iki bölümden oluşan duygusal bir konser verdi. Halk Eğitimi Merkezi'nde Şef Fahrihan Ünsal yönetimdek

GÜNDEM 30.12.2014 17:43:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde kurulan ve değişik meslek gruplarında görev yapan müzik tutkunlarının yer aldığı Türk Müziği Korosu önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde konser verdi.  İki bölüm halinde gerçekleşen konserinin birinci bölüm Refik Fersan’ın Nihavend Peşrevi ile başladı. Nihavend şarkısı ‘Gözemi Geldim’ şarkısının seslendirilmesinin ardından konser solist Cansu Fidan’ın ‘Aşkımın İlkbaharı’ şarkısını seslendirmesi ile devam etti. Daha sonra sırayla Neşe Akay tarafından ‘Gözlerin bir aşk bilmecesi’, Nilgün Sütçüler  ‘Kömür Gözün Aklımda Kaldı’, Cengiz Özkaran ‘Gözlerinin içine başka hayal girmesin’  eserlerini seslendirdi. Konserin ilk bölümü ‘Aşkım Bahardı’, ‘Gözleri Aşka Gülen’ ve ‘Çamlıca Yolunda’ eserlerinin seslendirilmesi ile sonaerdi.

 

 

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Konserin ikinci bölümünde ise hicaz makamında eserler seslendirildi. Solist Şehnaz Tuğran, ‘Gözlerimden Yüzün’ şarkısını seslendirdi. Serhan Muştu, ‘Bir Ateşim Yanarım’, Vahdettin Tan, ‘Gülünce Gözlerin’, Nevzat Duran ‘Seni Ben Ellerin’, Fikret Puza ‘Söyle Bana Yağmur Gözlüm’ eserlerini seslendirirken, dinleyicilerin büyük beğenisini toplandı. Konserin sonunda şef F.Fahrihan Ünsal ile ses ve saz sanatçıları uzun süre ayakta alkışlandılar.

Şef Fahrihan Ünsal yönetimdeki koronun ‘Yeni Yıla Umutla’  temalı konserini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Füsun Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri Nedim Yılancı ve Ensar Sivri, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve müzikseverler izledi.

Ahmet Kılavuz