Çocuk suçlarında hızlı artış var!

Haberler çocukların tehlikeli sinyaller verdiğini gösteriyor. Çocuklar bu yıl içerisinde 100 bine yaklaşan habere konu oldu

GÜNDEM 30.12.2014 17:39:00 0
Çocuk suçlarında hızlı artış var!

Geleceğimizin umudu olan çocuklar hakkında yazılı basında bu yıl olumlu olumsuz yayınlanan haber sayısı 100 bin sınırına yaklaşırken, en çok dikkat çeken konunun çocuk suçlarındaki yükseliş olduğu belirlendi.

INTERPRESS ARAŞTIRDI

Medya takip ajansı Interpress’in, 2014 yılında yayınlanan ulusal ve yerel haberleri mercek altına aldığı araştırmada, çocukların en çok adi suçlardan cinayete kadar uzanan yolda yer aldığını ortaya çıkardı. Tehdit, hırsızlık, yaralama ve cinayet dahil suça bulaşan çocuk haberlerinin 7 bini aştığı, ikinci sırada ise 2 bini geçen haber sayısı ile çocuk gelinler konusunun yıl boyunca gündeme geldiği belirlendi.

ÇOCUKLAR BİNLERCE SUÇA KARIŞTI

Geride bıraktığımız yıl boyunca çocukla yönelik cinsel tacizin 2 bine yakın haberle sayfalarda üçüncü sırada yer bulduğu, fiziksel ve duygusal şiddetin de binden fazla habere konu olduğu Interpress’in aynı incelemesinde ortaya çıktı. Çocuk işçiler konusu 800’ü aşan haberlerde, çocuk cinayetleri 500’ü geçen haberde, çocuk pornosu 400’e yakın haberde, sokak çocukları ve çocuk oyuncaklarındaki kanserojen maddeler konuları 350’yi geçen haberde, kayıp çocuklar ve çocuk kaçırma konularının 200’den fazla haberde yer alırken, korunmaya muhtaç çocuklar hakkında da 150’den fazla haberin sayfalarda bulunduğu tespit edildi.

Marmara Haber