Subay lojmanlarında son durum

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Milli Savunma Bakanlığı'ndan devrini istedikleri eski subay lojmanlarının arsası ile ilgili son aşamaya gelindiğini kaydetti

GÜNDEM 30.12.2014 17:29:00 0
Subay lojmanlarında son durum

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Altıyol Kavşağı Eski Otogar’ın yanındaki Subay lojmanlarının bulunduğu alanın belediyeye devrinin yapılması konusunda Milli Savunma Bakanlığı ile yazışmaların hızla devam ettiğini ve Bakanlığın bu konudaki prosedürlerde son aşamaya gelindiğini kaydetti.

BAKANLIĞIN HAZİNEYE DEVRİ İÇİN TAHSİS YAZISINI BEKLİYORUZ

Altıyol Kavşağı eski otogar yanındaki Subay lojmanlarının bulunduğu alanın hazine yeri olduğunu, belediyenin burayı da alarak gerçekleştireceği Rekreasyon Alanı projesi içine dahil edeceğini anlatan Başkan Akay, bu projenin gerçekleşmesinin ardından Trakya’nın en güzel yaşam alanı olacağını kaydetti. Akay şunları kaydetti: “Altıyol Kavşağındaki subay lojmanlarının bulunduğu yer bir hazine yeri. Biz Belediye olarak burayı almak için Milli Savunma bakanlığı ile yazışmalar başlattık. Yazışmalarımız hızla devam ediyor.Yer Hazine’nin Savunma Bakanlığı’ndan yerin hazineye tahsis etmesini bekliyoruz. Bu konuda bakanlığın prosedürlerinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bu konuda son aşamaya geldik. Kısa zaman içinde yer hazineye tahsisi yapılacak. Sonra Bakanlık ile yapacağımız protokol ile bu konu  çözüme kavuşturulacak ve sonra belediyemize geçecek. Bu konunun bir an önce çözümlenmesi için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Protokolü imzaladığımızda ardından hemen rekreasyon çalışmalarımıza başlayacağız.”

Haber/Seyit SÜREN