Edirneli fotoğrafçı sınırları aştı

Edirne'de, 16 yıl önce fotoğrafçılık mesleğine vesikalık çekerek başlayan genç fotoğrafçı Serkan Bilgin, şimdilerde ise tüm Türkiye'de ve yurt dışında fotoğraf eğitimi vermeye

GÜNDEM 30.12.2014 14:13:00 0
Edirneli fotoğrafçı sınırları aştı

Edirneli fotoğrafçı Serkan Bilgin, yurt içinde ve yurt dışında aldığı eğitimler sonrası mesleki kariyerini ülke geneline yayarak, yüzlerce fotoğrafçıya eğitim vermeye başladı. 

1998 yılında ağabeyi Gürkan Bilgin tarafından hizmete açılan fotoğrafçı dükkanında vesikalık çekerek mesleğe başlayan genç fotoğrafçı Serkan Bilgin, aldığı eğitimler doğrultusunda teknolojiye de doğru takip ederek Türkiye genelinde ve yurt dışında büyük bir kariyere imza attı.

GELİN VE DAMATLARI STÜDYOLARDAN DIŞARI ÇIKARDI

Bilgin, katıldığı eğitimler ve seyahatlerde edindiği tecrübeler doğrultusunda ilk olarak yaşadığı kentte düğün fotoğrafçılığına farklılık getirerek, gelin ve damatları stüdyolardan dışarıya çıkarttı. Dış çekim ve düğün öncesi-sonrası fotoğrafçılığı hizmeti vermeye başlayan Bilgin, kısa sürede bölgeye fotoğrafçılık anlamında büyük bir kazanım ve farklılık kazandırdı. Bilgin’in bu başarısı özel bir fotoğraf albümü firması tarafından keşif edilerek, kendisine Türkiye genelinde fotoğraf stüdyolarına yönelik çeşitli organizasyonlarda eğitim ve kurs verme imkanı doğurdu.

TÜRKİYE’NİN 5 BÖLGESİNDE EĞİTİMLER VERİYORUM

Evli ve 2 çocuk babası olan Edirneli başarılı fotoğrafçı Serkan Bilgin, yaklaşık 10 yıldır teknolojiyi de yakından takip ederek mesleğe olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını belirtti. Bilgin, Türkiye genelinde fotoğraf stüdyolarına yönelik eğitim programlarındaki kurs verme sürecini anlatarak, şunları kaydetti:

“1998 yılından itibaren Edirne’de stüdyo fotoğrafçılığı yapmaktayım. Ağabeyimle birlikte bu yol baş koyduk. Yaklaşık 10 yıldır düğün fotoğrafçılığı, dış mekan ve moda fotoğrafçılığı üzerine yoğunlaşmam oldu. Bu yoğunlaşmanın neticesinde yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 30 fotoğrafçının eğitimlerine katılarak, bu eğitimlerde hocaların poziyerliklerine, verdirdikleri pozlara hatta ve hatta duruşlarından feyiz alarak kendi tarzımı oluşturdum. Bu tarz neticesinde yaptığım çekimlerin meyvesinde bir albüm firması beni keşfetti ve bu albüm firmasının sponsorluğunda Türkiye çapında fotoğraf stüdyolarına yönelik bir eğitim programında eğitimler vermeye başladım. Eğitimler kapsamında fotoğraf stüdyolarına temel fotoğrafçılığı, düğün öncesi düğün sonrası fotoğrafçılığı, belgesel fotoğrafçılığı ve moda fotoğrafçılığı hakkında edindiğim bilgileri aktarma imkanı buldum. Fotoğraf albümü firmasının sponsorluğunda başlattığımız bu organizasyonda Türkiye’nin beş bölgesinde eğitim verme fırsatı buldum.”

KENDİMLE GURUR DUYUYORUM

Hedefinin, yurt dışında çeşitli ülkelerde eğitim vererek kariyerini geliştirmek olduğunu dile getiren Edirneli fotoğrafçı Bilgin, “Bundan sonraki amacım, yurt dışında alacağım eğitimlerle kendimi daha da geliştirip sadece Türkiye ile yetinmeyip yurt dışında da eğitimler vermek amacındayım. Edirneli bir fotoğrafçı olarak sadece yerelde kalmayarak kendimizi ulusala taşımanın da ayrı bir gururunu yaşıyorum. Bundan sonra ki hedefim uluslar arası arenada yurt dışında da eğitimler vermek olacak” dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM AĞABEYİM

Bilgin, mesleğe başlamasında ve bugünlere gelmesindeki en büyük destekçisinin ağabeyi Gürkan Bilgin olduğunu dile getirerek, “Fotoğrafçılığa başladığım yıllarda en büyük destekçim ağabeyim oldu. Bu işlere ağabeyim sayesinde girmeye karar verdim ve şu anda yine en büyük desteği ağabeyimden görüyorum bunun yanı sıra ailem eşim ve çocuklarım benim en büyük şansım ve en büyük destekçim” ifadelerini kullandı.

OSMANLI’YA 92 YIL BAŞKENTLİK YAPMIŞ BİR ŞEHİRDE FOTOĞRAF ÇEKMEK ÇOK KOLAY

Edirne’nin tarihi dokusu, mevcut yapısı, tarihi eserleri, köprüleri ile adete bir açık hava müzesi olduğunu ve bu durumunda işine olumlu anlamda çok büyük bir katkı sağladığını belirten başarılı fotoğrafçı Bilgin, şöyle devam etti:

“Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış bir şehirde, fotoğraf çekmek benim için çok kolay. Etrafıma baktığımda Tarihi Selimiye Camii, tarihi köprüler ve nehirler gibi birçok tarihi eser benim için bir avantaj. Bu eserlerin simetriğini, tarihi özelliklerini kullanarak fotoğraf çekiyorum. Ben sunduğum slaytlarda, Edirne’nin kendine özgü çeşitli değerlerini, tarihini kullanarak kendime bir güç kazanıyorum bundan büyük bir haz duyuyorum ve bununla gurur duyuyorum.”

UNUTMAYIN FOTOĞRAF HER YERDE

“Unutmayın fotoğraf her yerde” diyerek, fotoğrafçılık mesleğine gönül vermek isteyen gençlere de tavsiyelerde bulunan Bilgin, bundan sonraki aşamalarda çeşitli ülkelerde ve kentlerde fotoğraflar çekmek istediğini belirterek, “Fotoğraf çekmek istediğim yerler arasında Amsterdam var, Manhattan da, Paris’te Eyfel Kulesi’nde fotoğraflar çekmek. Bu düşünceler bile beni şimdiden heyecanlandırıyor. Bu yönde çalışmalarımı azimle ve kararlılıkla sürdürüyorum” dedi.

İha