ORDULULAR HAMSİ ŞÖLENİ'NDE COŞTU

Hafta sonunda Çerkezköy'de Ordulular, ilk kez düzenlenen 'Hamsi' şöleni ile türlü türlü hamsi yemeğini görücüye çıkardı! Dernek Başkanı Rahmi Uzun, derneğin iki yıl önce k

GÜNDEM 29.12.2014 19:49:00 0
ORDULULAR HAMSİ ŞÖLENİ

Çerkezköy Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Hamsi Şöleni etkinliği, dernek üyelerinden ve Çerkezköylüler’den büyük ilgi gördü.

HAMSİ’NİN BİRÇOK ÇEŞİDİ İKRAM EDİLDİ

Çerkezköy Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1. Hamsi Şöleni programı önceki gün saat 12.00’da Dernek Binası’nda başladı. Hamsi’nin birçok çeşidinin davetlilerin beğenisine sunulduğu programda Ordu’nun yerel sanatçılarından Yener Kaya, birbirinden güzel şarkılarıyla katılımcılara müzik ziyafeti sundu.  

AMAÇ, TÜRK OLMAK DEĞİL, TÜRKİYELİ OLABİLMEK

Programın açılış konuşmasını Çerkezköy Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rahmi Uzun gerçekleştirdi. Derneğin iki yıl önce kurulduğuna dikkat çeken Uzun, “Biz bu derneği yalnızca Ordulu hemşerilerimiz için kurmadık. Tüm Çerkezköylüler kaynaşsın diye kurduk. Çünkü biz Türkiyeliyiz. Amaç, Türk olmak değil, Türkiyeli olabilmektir” diye konuştu.

BİZİM İÇİN TABELA DERNEĞİ DEDİLER

Derneği ilk kurdukları zamanlarda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Dernek Başkanı Rahmi Uzun, “Derneğimize 3 ay ömür biçtiler. Bizim için tabela derneği dediler. Ne mutlu ki iyisiyle kötüsüyle iki koca yılı geride bıraktık. Bizden daha iyi çalışacağını düşünen hemşerilerimizi de derneğimize üye olmaya ve görev almaya bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

DERNEKÇİLİK YÜREK İSTER

Programdaki bir sonraki konuşmayı ise Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer yaptı. Karadenizlilerin ne kadar çalışkan ve samimi olduklarını çok iyi bildiğini söyleyen Yüceer, “Karadenizli hemşerilerimizin Çerkezköy’e büyük katkıları oldu. Bu anlamda derneğimize çok teşekkür ederim. Dernekçilik siyasetten çok daha zor bir iştir. Çünkü dernekçilik gönüllülük esasına dayanır. Yürek işidir. Bu özellikler Ordulularda mevcuttur. Bu kapsamda bizim de üzerimize düşen bir görev olursa yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Bu yıl ilki düzenlenen Çerkezköy Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hamsi Şöleni programına CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın , Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Enver Bayram ve Ali Dede, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz ve İbrahim Aktürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ