2 bin TL'lik telefonla mutluluk olmaz!

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇEMYO) işbirliğiyle 'Aile içindeki iletişim ve İnternetin zararları konulu semineri

GÜNDEM 29.12.2014 19:23:00 0
2 bin TL

AİLELER ÇOCUKLARINI 2 BİN TL TELEFONLA MUTLU ETMEYE ÇALIŞIYOR

Ticaret ve sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Psikolog Eğitimci Yazar Kadir Akel, günümüzde birçok ailenin çocuklarıyla iletişim sorunu içinde olduğunu, çocuklarını mutlu etmek isteyen bu ailelerin 2 bin liralık telefonla 100 lira harçlık vererek, çocuklarını mutlu etmeye çalıştığını söyledi. Ancak çocukların mutlu olmadıklarını söyleyen Akel, çocukların anne ve babalarında sevgi, şevkat ve ilgi görmek istediklerini kaydetti. Çocukların eğitiminde başarıyı sağlayabilmesi için velilerin, özellikle de babaların aile içi iletişimde büyük rol oynadığını vurguladı. Akel’in konuşması öncesinde ÇEMYO’nun Grup Biraye Müzik topluluğu katılımcılara beş şarkıdan oluşan bir mini konser verdi.

ÇOCUKLARLA GEREKLİ İLETİŞİM KURULMALI

 

Babaların işten geldiğinde ailesine mutlaka zaman ayırması gerektiğini belirten Eğitimci Yazar Kadir Akel, çocuklarla iletişim kurup, onlarla oyun oynamaları gerektiğini ifade etti. Akel şunları dedi: “Günümüzde anne ve babaların büyük bir kısmı çalıştığından çocuklarıyla fazla ilgilenmediği görülmektedir. Oysa çocuklar anne ve babalarından ilgi, sevgi ve şevkat beklemektedir. Onların en çok sevgiye ilgiye ihtiyaçları olduğunu umutmamamız lazım. Çoğu anne ve baba sözde çocuklarının mutlu olması için ne yapıyor 2 bin liralık telefon ve 100 lira harçlı veriyor ama çocuk mutlumu oluyor kesinlikle olmuyor. Bu mutlu olmak için çözüm değildir. Aile içi iletişimin en önemli unsuru sevgidir. Eğer ailede bir anne ve baba çocuklarıyla iletişim kuramıyor ve onlara sevgi veremiyorsa iletişim ailede yoktur. Bu da çocukta öz güven duygusunu yok ediyor. Özgüven demişken buna da bir açıklık getireceğim. Bazı aileler çocuklarını daha küçük yaşlarda sıkmaya başlıyor. Ve hep kendi dediklerinin yapılmasını istiyor. Biraz da çocukları, öz güvenlerini sağlaması için serbest bırakmak gerekiyor. Tabii ki bu da belli kurallar doğrultusunda ve yine anne ve babaların gözetiminde olmalı.”

TELEVİZYON,İNTERNET VE CEP TELEFONU BAŞARIYI ENGELLİYOR

Çocuğa küçük yaşlarda ayaklarının üzerinde durmayı anne babanın öğretmesi gerektiğini vurgulayan Akel, “Biz millet olarak çocuklarımızı çok sevdiğimizden onlar üzerinde aşırı bir baskı uyguluyoruz ve öz güvenlerini de yok ediyoruz. Mutlaka çocuklara öz güven duygusunu aşılamalıyız ve onların öz güvenli olmasını sağlamalıyız.”dedi. Kadir Akel, günümüzde İnternetin çocuklar üzerinde büyük bir etkisi olduğunu ve çocukların başarılarının önüne geçen en büyük engelin televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçları olduğunu söyledi. Akel, "Öğrencilerin bu alışkanlıklarından vazgeçip mutlaka okuma alışkanlığı kazanarak, bu tür iletişim araçlarına harcadıkları zamanı okuma alışkanlığına dönüştürmeleri çok doğru bir hareket olacaktır.”dedi.

 

Eğitimci yazar Kadir Akel, “Bu gün internet kullanıcısı olan çocukların birçoğu bu sosyal medya sayesinde kandırılıyor ve çocuklar bu ortamda yeteneklerini kaybediyor. Bu gün dünyada bir milyon çocuk kayıp! Anne ve babalar her şeyden önce zorlulardan değil çözümsüzlükten korkmalı. Zorluklar her zaman aşılabilir. Ama çözümsüzlük bir girdap gibidir. Bu nedenle Çocuklarımıza gerekli ilgiyi gösterip, diyalog kurup onlara sevgi vermemiz gerekiyor. Buda onlarla devamlı iletişim halinde olmamızdan ve onların tüm sorunlarıyla ilgilenmemizden geçiyor.”diye sözlerini tamamladı. Seminere, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Taha Arslanlı, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Gülsüm Tekin ve bazı öğrenci velileri katıldı.

Haber/Seyit SÜREN