Trafikçiler çöp aracı şoförlerine eğitim verdi

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği memurları, belediye temizlik işlerinde görevli şoförleri bilgilendirdi.

GÜNDEM 27.12.2014 16:24:00 0
Trafikçiler çöp aracı şoförlerine eğitim verdi

Çorlu Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda temizlik işlerinde çöp kamyonu kullanan şoförlere bilgi veren Çorlu İlçe Trafik denetleme Amriliği'nde görevli polis memuru İlhan Akça, kazaların genellikle insan hatalarından ve kurallara uymamaktan meydana geldiğini söyledi.

KURALLARA UYULMADIĞINDA KAZALAR KAÇINILMAZ OLUYOR

Akça, verdiği bilgilerde trafik kurallarına uymanın çok önemli olduğunu belirterek, "Yaşadığımız maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının büyük bir bölümü insan hatalarına dayalı yaşanıyor. Bunlarda, kurallara uymamak da önemli rol oynuyor. Kurallara uyulmaması halinde kazalar ve kötü sonuçlar kaçınılmaz oluyor" dedi.

BÜTÜN SÜRÜCÜLER TRAFİK KURALLARINA UYMAK ZORUNDA

Yapılan toplantıda konuşan İlçe Trafik Denetleme Amirliği Ekipler Amiri Sedat Baktıroğlu ise, bütün sürücülerin trafik ışıklarına, levhalara ve kurallara uymasının gerekliliği üzerinde durdu.

Baktıroğlu konuşmasında, sürücülerin bireysel hatalarından kaynaklı kazaların büyük bir bölümünün ölüm ve kötü sonuçlara yol açtığını ifade etti. Günümüzde, Türkiye'de ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının büyük bir bölümünde emniyet kemerinin takılmadığını gördüklerini de kaydeden Baktıroğlu, "Yaşanan kazaların büyük bir kısmında emniyet kemerinin takılmadığını görüyoruz. Gün geçmiyor ki, bir trafik kazasında yaralanan ve ölenlerin kemerinin boşta durduğunu ve takılmadığını görmeyelim. Trafikte, en çok karşılaştığımız sorunlardan bazıları da çocukların ön koltuğa oturtulması. Bunun sonucu da çoğu zaman kötü sonuçlar doğuruyor. Biz büyükler, direksiyon başına oturduğumuzda ne yapıyorsak, küçükler ve çocuklarımız da onun aynısını yapıyor. Özellikle trafikte kurallara uymak, emniyet kemerini her ne şartta ve koşulda olursa olsun bağlamak ve ön koltuğa çocukları oturtmamak yapmamız gereken en önemli şeyler" ifadelerini kaydetti. 

Şoförlerin sorularını da yanıtlayan trafik polisleri, ülke genelinde yaşanan trafik kazaları ile rakamsal bilgiler aktardı.

İha