Demir istifa edip Milletvekilliği'ne soyundu

CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek, milletvekili aday adaylığını açıkladı

GÜNDEM 26.12.2014 16:41:00 0
Demir istifa edip Milletvekilliği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir dün saat 19.30’da İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek, CHP Tekirdağ Milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

KALABALIK BİR KATILIM OLDU

Hasan Demir,  haziran ayında görevden alınan Çerkezköy İlçe Yönetimi sonrasında atanan ilçe Kayyum Heyeti’nde 4 ay başkanlık yaptıktan sonra 18 Ekim 2014 tarihinde yapılan ilçe kongresinde başkanlığa seçilmişti. Hasan Demir, konuşmasında çıktığı yolda başarılı olmak için çalışacağını ve aday gösterilipte seçildiğinde ise bölgesinde en iyi hizmet eden milletvekili olacağını söyledi. Basın toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere, CHP’li tüm Belediye Meclisi üyeleri ve ilçe yönetimi, İlçe Kadın kolları Başkanı Ebru Alaca ve kadın kolları yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve gençlik kolları yönetimi, Milletvekili Adaylığına soyunun isimlerden Metin Dönmez,  Dr. İsmail Doğaroğlu ile kalabalık bir partili grubu katıldı.

BİROL ÖZTÜRK İLÇE BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

 

Toplantıda ilk konuşmayı Hasan Demir’in istifa dilekçesini vermesinin ardından İlçe Yönetimi’nin kendi arasında yaptığı seçimin ardından İlçe Başkanlığı’na getirilen Birol Öztürk yaptı. İlçe Başkanı Birol Öztürk, “Bu akşam ilçe başkanımız istifasını sunarak millietvekilliğine aday adayı olacağını açıklayacaktır. Bu gün bizim için güzel bir başlangıcın başıdır. Başkanımız Hasan Demir ile uzun yıllar bu çatı altında partimizin iyi yerlere gelmesi için mücadele ettik ve kendisiyle birlikte de yaklaşık yedi aydan bu yana birlikte çalıştık. Hasan abimize çıktığı bu yolda 2015 iktidarında başarılı olacağına inanıyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

CHP’DE KİME İHTİYAÇ DUYULDUYSA ONA GÖREV VERİLDİ

Hasan Demir, Birol Öztürk’ten sonra yaptığı konuşmasında CHP’de kime ihtiyaç duyulduysa ona görev verildiğini belirterek, “Bu gün benim için önemli bir gün. İlçe teşkilatımızda daha önce çeşitli kademelerde görev yaptım. Sonra haziran ayında ilçe kongremize kadar Kayyum Heyeti Başkanı olarak ve ilçe kongresinde ilçe başkanı seçilerek ilçe başkanı görevini yaptım. Haziran ayından bu yana yedi ay süre ile özveriyle yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekilliğine aday adayı olduğumu açıklıyorum. Bu gün benimle birlikte olan ve beni bu mutlu günümde yalnız bırakmayan Başta Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, İlçe Başkanımız Birol Öztürk’e, belediye meclisi üyelerimize, ilçe yönetimimize ve sevgili can dostlarımız partililerimize ve basınımıza çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

NEDEN İKİ AY İLÇE BAŞKANI OLARAK GÖREV YAPTIM

Demir daha sonra herkesin aklına gelen soruyu cevaplandırarak sözlerine şöyle devam etti: “Diyeceksiniz ki neden 2 ay ilçe başkanı olarak görev yaptınız. ‘Mademki milletvekilliğine aday olacaktınız buna gerek var mıydı’ diye aklınızdan böyle bir soru geçmiştir. Bizler uzun yıllardır Çerkezköy’de siyaset yapıyoruz. Bu konuda CHP kime ihtiyaç duyarsa ona görev verildi. Eğer Hasan Demir’e ihtiyaç duyduysa görev ona verilmiştir. Çerkezköy’ü kucaklayacak bir ekibe ihtiyaç var dediler bende kabul ettim. Bu da fedakarlık yapmaktan geçer ve bende fedakarlık yaptım ve göreve varım dedim. Ben partime katkı verdiğime inanıyorum. Bu gün ayrı bir ve önemli bir gün nedeni ise  Atatürk’ten sonra ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümü onu da minnetle anıyor yat ediyorum.”dedi.

 SİYASETE LİSE YILLARINDA BAŞLADIM

Lise yıllarından itibaren siyasetle ilgilendiğini hatırlatan Hasan Demir, şunları kaydetti: “Siyaset yaşamımın daima bir parçası oldu. Çerkezköy’e  geldiğim yılların devamında özellikle 2002 genel seçimleri ile iş hayatı içerisinde siyasete dönük aktif duruma geçmiş olmam, 2004 yerel seçimlerinde CHP’den belediye meclis üyesi adayı olarak yerimi aldım. Sonraki yıllarda da hep CHP’de siyaset yaparak, çeşitli görevlerde bulunma onurunu yaşadım. 2009 yerel seçimlerinde başkan adayımız Metin Dönmez’e verdiğim destek ve partim adına çalışmalarım gerek üyelerimiz ve gerekse de parti yetkililerim tarafından bilinmektedir. Olmadı, ancak işin peşini bırakmadık. 2011 Genel Seçimlerinde milletvekili aday adaylığım oldu ve burada siyasetteki onur günüm olan ilçem Çerkezköy’den birinci olarak seçildim. Tekrar tüm üyelerimize teşekkürlerimi bir borç biliyor ve saygılarımı sunuyorum. Sayenizde siyasette taçlandığım bir yaşama fırsatı buldum. Hiç tereddüt etmeden gerek seçim süreçlerinde gerekse de siyasetin içinde üzerime düşeni bir CHP neferi olarak sürdürdüğüme inanıyorum.2014 yerel seçimleri de dahil olmak üzere bu kararlı mücadeleme yılmaksızın devam ettim.”

 ÇERKEZKÖY’DE CHP İKTİDARINI VAHAP AKAY BAŞKANLIĞINDA KAZANDIK

Partide büyük emekler verilerek çok çalıştıklarını ve 2014 yerel seçimlerinde Çerkezköy’de uzun yıllardan sonra CHP’nin Belediye Başkanlığını kazandığını da belirten hasan Demir, “Yerel’de artık yeter dedik ve yeniden yollara düştük. Çok çalıştık. Çok emek verdik. Üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalıştık. Bir ekibin neler yapacağını ispatladık. Çerkezköy’de CHP iktidarını  Vahap Akay başkanlığında kazandık. Şimdi bu çalışmaların gelecekteki başarılarını görme sürecine girmiş bulunmaktayız. Partimize tekrar hayırlı olsun. Bu onurlu görevi kazanmam halinde, tanımış olduğunuz Hasan Demir’in sizden biri ve örgütün bir neferi olarak, birlik ve beraberliğimiz için çalışacağıma,Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil edeceğime, örgütlere, kadın kollarına, gençlik kollarına elimden gelen en güçlü desteği vereceğime, herkesi kayıtsız şartsız kucaklayacağıma,yerel iktidarımızla mutlak uyum içerisinde çalışacağıma, ötekileştirme anlayışında olmayacağım.”dedi.

SİYASETİ HALK ADINA YAPACAĞIM

CHP ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağını ve yerel sorunları kendi sorunu olarak ad edip çözüm odaklı ilişkiler sağlayacağını vurgulayan Demir, “Genelde genel siyaset, yerelde de yerel siyaseti halkımız adına en doğru şekilde yerine getireceğime, bunu birlik ve beraberlik içinde bir dayanışma ruhu yaratmak adına emek koyacağıma, benimle bu görevi paylaşacak arkadaşlarımla uyum içerisinde yapacağımdan şüphe olmasın. Tekirdağ hepimizin ve bu kaleyi birlikte koruyup kollayacağız. Hep beraber kucaklayacağız anlayışıyla çalışacağıma, yani bir vekil gibi olacağıma siz dostlarımın huzurunda söz veriyor ve Tekirdağ milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyorum. Bu uğurda yolunuz yolumuzdur. Yüreğiniz yüreğimdir, sevdanız sevdamdır arkadaşlar. Bu sürecin hayırlı olmasını diliyor,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN İHTİYAÇ DUYULSA GÖREV ALDI

Hasan Demir’in konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da açıklamalarda bulundu. Başkan Akay, “İlçe teşkilatımızda ne zaman ihtiyaç duyulduğunda örgüte gelerek görev aldı. Hiç bir zamanda görevden kaçmadı. Üstlendiği görevleri de layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde bulundu. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP ekip ruhuyla başarı kazandı. 2015 genel seçimlerinde de örgütün Hasan abisi başarıya soyundu. Çerkezköy’ün CHP’den bir milletvekiline ihtiyacı var bu dönemde bir milletvekili çıkaracağız. Bu potansiyel ilçemizde var. Partimizin bütün aday adaylarına huzurunuzda başarılar diliyor, Hasan Demir’e çıktığı bu yolda başarılar diliyor, aday olduğunda da bizlerde yanında oluruz. Hayırlı olsun.”dedi.

Konuşmaların sonunda Hasan Demir’i ilk kutlayan eşi Emine Demir oldu. Sonra Belediye Başkanı Akay ve İlçe Başkanı Öztürk başta olmak üzere tüm tebrikleri tek tek kabul etti.

Haber/Seyit SÜREN