Sanayi sicil cezası uyarısı

Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi siciline tescil işlemlerini yaptırmayanlara uygulanan para cezalarının yılba

GÜNDEM 26.12.2014 15:44:00 0
Sanayi sicil cezası uyarısı

Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sanayi sicil tescili yaptırmayanlara uygulanan para cezalarının yılbaşına kadar kaldırıldığını hatırlatarak, son bir uyarıda bulunuldu. Açıklamada 31.12.2014 tarihinin son müracaat günü olduğu hatırlatılarak, bugüne kadar müracaat etmeyenlerin müracaatta bulunulması tavsiye edildi.

6948 SAYILI SANAYİ SİCİL KANUNU NE DİYOR

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizin sanayi envanterinin çıkarılması ve tutulması amacıyla 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu çıkarılmıştır. Bu kanun çerçevesinde il bazında sanayi sicil kayıtları Müdürlüğümüzce tutulmaktadır. Müdürlüğümüzce kayıt altına alınan üretim miktarı, ihracat, elektrik tüketimi, tüketilen hammadde, makine ekipman parkı, ciro ve istihdam gibi bir çok veri ülkemiz yatırımlarının şekillenmesinde önemli katkılar sunmaktadır.”denildi.

CEZANIN UYGULAMA DÖNEMİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Açıklamada,  “02.08.2013 tarih ve 28726 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe geren ‘6495 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2. Maddesi ile 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununa Geçici Madde eklenmiş olup, söz konusu geçici madde ile “Faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31.12.2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında bu kanunun 9 uncu maddesi gereği sanayi siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanmaz’ hükmü getirilmiştir.” bilgisine yer verildi.

CEZA HATIRLATMASI

Açıklamada, yılbaşına kadar sanayi sicili tescillerinin yapılması istenerek, bu tarihten sonra yasa gereği cezaların uygulanacağı bildirildi. Açıklamada şunlara yer verildi: “Üretime başlama tarihinden itibaren 2 ay içerisinde bu belgenin alınması gerekmekte olup alınmaması halinde idari para cezası uygulanmaktadır. Ancak yukarıda belirtilen kanuni düzenleme nedeniyle 31.12.2014 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze müracaatta bulunan firmalara İdari Para Cezası uygulanmayacaktır.”

Marmara Haber