Bakan Avcı Atatürk'ün 84 yıl önce geldiği okulu ziyaret etti

Edirne'de Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Aralık 1930 yılında ziyaret ettiği Edirne Lisesi'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Edirne Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyesi açılışın?

GÜNDEM 25.12.2014 12:51:00 0
Bakan Avcı Atatürk

AK Parti 100. genişletilmiş İl Başkanlığı toplantısı için Edirne’de olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarihi Edirne Lisesi’ni ziyaret etti. Okul müdürü Mehmet Kayacı tarafından karşılanan Bakan Avcı ziyarette öğrencilerle sohbet ederek bir sınıfa girdi. Sınıfta okul müdürü, bundan 84 yıl önce aynı tarihte Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu liseyi ziyaret edince şaşırarak bu tesadüfün çok anlamlı olduğunu belirtti. Sınıfta öğrencilere Atatürk’ün başından geçen bir hikayeyi anlatan Bakan Avcı, “Atatürk bir hatırasında bir okulda sınıfa inerek ders dinledi. Ders sonrası kendisinin öğretmenin dersinden bir şey anlamadığını söylemiş. Öğretmende bu dersin önceli dersin devamı olduğunu, o sebeple Atatürk’ün dersi anlamadığını söylemiş” dedi.

Öğrencilerle sohbet sonrası okul projelerini ve okulda bulunan Edirne tarihi ile ilgili panoları inceleyen Bakan Avcı öğretmenlerle okul girişinde fotoğraf çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

YARATICI ZİHİNLER BİLİM ATÖLYESİ AÇILIŞI

Bakan Avcı, okul ziyaretinin ardından Edirne Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyesi açılışına katıldı. Öğrencilerin projelerini inceleyen Bakan Avcı, deney yaparak öğrencilerin projelerine katıldı.

Bilim alanında örnek olmayı amaçladıklarını belirten Avcı, "Yaratıcı Zihinler Bilim Atölyeleri eminim öğrencilerimizin bilgi teknolojilerini etkin kullanmalarını, daha üretken düşünebilmelerini, önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Proje kapsamında oluşturulan atölyelerden ilki bildiğim kadarıyla robot atölyesi. Bu atölyede öğrencilerimiz robotlarını tasarlayıp yaparken, müfredattaki konuları da uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bir yıl boyunca farklı kazanımlar edindiren robotlarını tamamlayacaklar. Bu atölye çalışmasıyla öğrencilerimiz nano teknolojik malzemeleri ve polimerleri tanıma ve şekillendirme ve sentezleme imkanı bulacaklar. Bu malzemeleri teknolojinin gelişim sürecine ne kadar önemli katkılarda bulunduğunu öğrenecekler ve sistematik bir çalışmayla kendilerinin de bu alanda icatlar yapabilen katkılar yapabilen kişiler olabileceğini görecekler inşallah. Bir diğer ve sonuncu atölyemiz ise, 3D tasarım atölyesi. Bu atölyede çocuklarımız hayallerindeki tasarımları 3 boyutlu olarak dijital dünyada tasarlamayı öğrenecekler ve bu tasarımların çıktılarını 3 boyutlu yazıcılardan alacaklar. bu atölye tasarlayarak öğrenmeyi hedef alıyor” dedi.

Atölyenin açılış kurdelesini kesen Bakan Avcı daha sonra atölyede öğrencilerin projelerini dinleyerek kendisine verilen hediyeyi kabul etmesi sonrası atölyeden ayrıldı.

İha