Başbakan Helikopterle Edirne'den ayrıldı

Ak Parti 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Edirne'ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi inceleme ve ziyaretin ardından kentten helikopterle ayrıldı

GÜNDEM 25.12.2014 12:46:00 0
Başbakan Helikopterle Edirne

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından kentte bir dizi ziyaret ve incelemede bulunduktan sonra helikopterle ayrıldı.

KÖPRÜ İNŞAATININ HIZLANMASINI İSTEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne ziyareti kapsamında Meriç ve Tunca nehirlerinin üzerine yapılan alternatif köprü inşaatında incelemelerde bulunarak, köprü inşaatının 23 Nisan’a yetiştirilmesini istedi.

Edirne’de bir dizi programlara katılan Başbakan Davutoğlu, Meriç ve Tunca nehirlerinin üzerine yapılan alternatif köprü inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat yetkililerden bilgi alan Başbakan Davutoğlu, köprü inşaatının 23 Nisan bayramına yetiştirilmesini istedi. Edirne’de nehir taşkınlarının olduğu bölgeye bağlantıyı sağlayacak olan alternatif köprü inşaatında Başbakan Davutoğlu, köprü inşaatının Haziran ayına kalmaması gerektiğini vurgulayarak, en geç 19 Mayıs’ta bitmesi gerektiğinin altını çizdi. Başbakan Davutoğlu yaklaşık 2 kilometre uzunlukta, 53 ayağı bulunan köprü inşaatında işçilerle bir araya gelerek sohbet etti. Projeyi kağıt üzerinde inceleyen Davutoğlu, emeği geçenlere ‘elinize sağlık’ dedi. 

Köprü inşaatı incelemelerinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Başbakan Davutoğlu'na eşlik etti. 

ÖĞRENCİ YURDU AÇILIŞINA KATILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne ziyaretleri kapsamında iki öğrenci yurdunun da açılışını yaptı. Davutoğlu, öğrencilik hayatında 7 yıl yurtta kalmış biri olarak yurt hayatının zorluklarının da güzelliklerinin de nasıl olduğunu bildiğini söyledi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak Özel İlim Yayma Cemiyeti İsmet Kaan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışına katıldı. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu açılış öncesi yurdun tefrişini yapan İsmet ve Kadriye Kaan çiftinden yurt hakkında bilgiler aldı. Kurdele kesim töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, emeğe geçen herkese teşekkürlerini ileterek, "Kaanlar Ailesi'ne de teşekkür ediyorum. Güzel öğrencilerimize de feyzi açık ilimler tahsil etmelerini niyaz ediyorum. Allah mübarek eylesin, Allah buralarda güzel ilimler tahsil etmeyi nasip eylesin" dedi.

BAKANLARLA BİRLİKTE KURDELA KESTİ

Konuşmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine eşlik eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Yurdun açılış programında hazır bulundurulan Mehter Takımı’nı bir süre takip eden Başbakan Davutoğlu, kendileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

KIZLARIMIZ BİZİM GÖZÜMÜZÜN NURU

Özel İlim Yayma Cemiyeti İsmet Kaan Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılış programının ardından Moralızade Leyha Hanım Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışına katılan Başbakan Davutoğlu, özellikle kız öğrencilerin gözlerinin nuru olduğunu dile getirerek, "Onların en iyi şartlarda eğitim görmeleri hepimizin boynunun borcudur" dedi. Davutoğlu, yurdun karşısında bulunan apartmanın balkonunda bulunan bir ailedeki yaşlı adama seslenerek, "Kızlarımızı size komşu olarak getirdik. Onlar size emanettir. Özellikle amcamızı hürmetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

TAMPON BÖLGEDE DOSTLUK MESAJI VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılışlara katıldığı Edirne’de Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ı telefonla arayarak yeni yılını kutladı. 

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Yunanistan Sınırı tampon bölgesinden Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ı telefonla yeni yılını kutladı. Yunanistan Başbakanı Samaras’la telefonla görüşen Başbakan Davutoğlu, 'merry christmas' diyerek tebriklerini iletti. Yunanistan sınırı Pazarkule Sınır Kapısı’nda dostluk mesajları veren Başbakan Davutoğlu’na sınırda bulunan Yunan askerleri ve gümrük personeli çiçek ve çikolata hediye etti. Başbakan Davutoğlu tampon bölgede yaptığı açıklamada Yunanistan Başbakanı Samaras’a 'sevgili dostum' diye hitap ederken, Aralık ayı başında kendisinin misafiri olduğunu söyledi. Sınır kapısında Yunanistan komutanları ve polislerinin de misafiri olunduğunu belirten Davutoğlu, "Her iki ülkenin komutanlarıyla oluşturduğumuz bu tablo, iki ülke arasındaki barışın, komşuluğun ve dostluğun göstergesidir. Bu tabloyu da bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız. Bu sınır gerilim sınırı değil, komşuluk, dostluk sınırıdır. Ülkeleri birbirinden ayıran bir duvar değil, ülkeleri ve halkları birbirine bağlayan kapılardır. Biraz önce Samaras’la tam bu noktadan konuşmak büyük bir mutluluktu. Başta sayın Samaras ve Yunanistan halkının yeni yıllarını kutluyor, chrismas’larını buradan kutluyorum" dedi. 

Başbakan Davutoğlu, sınırda nöbet tutan bir askerin ailesini arayarak telefonla görüştü. Daha sonra telefonu askere uzatan Davutoğlu, askerin ailesiyle görüşmesini sağladı. 

HELİKOPTERLE AYRILDI

Başbakan Davutoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda basına kapalı gerçekleştirilen 100. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Değerlendirme ikinci oturumunun ardından Şükrüpaşa Atletizm Sahası'na giderek, Başbakanlık helikopteriyle kentten ayrıldı.

İHA