Futbol sahasında ambulans krizi

Amatör küme maçlarında ilginç bir şekilde Sağlık Müdürlüğü ile futbol kulüpleri arasında ambulans krizi yaşanıyor. Sağlık Müdürlüğü, sporcu sağlığını tehlikeye atarcas?

GÜNDEM 24.12.2014 17:20:00 0
Futbol sahasında ambulans krizi

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen İlçe Güvenlik Spor Kurulu toplantısında dile getirilen ‘Saha kenarında ambulansın hazır bekletilmesi’  konusu, Çorlu Kültür Sultanköyspor-Muratlı Belediyespor maçında meydana gelen talihsiz olayla bir kez daha gündeme getirildi.

İLÇE GÜVENLİK SPOR KURULUNDA GÜNDEME GELMİŞTİ

İlçe Güvenlik Spor Kurulu Toplantısı’nda konuyu gündeme getiren Kapaklı ve Çerkezköy’deki spor kulübü yöneticileri, “Devlet Hastanesi ambulans vermiyor. Özel Hastaneler ücretsiz bir şekilde spora destek olmak için ambulans vermeyi kabul ediyor, fakat buna da İl Sağlık müdürlüğü izin vermiyor. Maç esnasında gerek saha içinde gerekse tribünlerde talihsiz bir olay meydana gelmesi halinde, bu duruma en kısa sürede müdahale edilmeli, gerek duyulması halinde kişi en kısa süre zarfında en yakın hastaneye yetiştirilmelidir” ifadelerini kullanmıştı.

SAHADA BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Çorlu Kültür Sultanköyspor-Muratlı Belediyespor maçında meydana gelen talihsiz kaza, konunun bir kez daha gündeme gelmesine enden oldu. Muratlı Belediyespor oyuncusu Süleyman Koçtan maçta yaşanan talihsiz bir olay sonrası başını kale arkasındaki betona çarparak beyin kanaması geçirmişti.

KAYMAKAM SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞTÜ

İl Sağlık Müdürlüğü ile bizzat görüşen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy’deki iki özel hastanenin de Kapaklı’da oynanacak olan amatör müsabakalarda ambulans bulundurmayı kabul ettiğini, fakat buna neden izin verilmediğini sordu. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yönetmeliğe göre Özel Hastanelerin kapılarında 7/24 ambulans bekletme zorunluluğu olduğunu, dolayısıyla yalnızca bir ambulansı olan özel hastanelerin amatör müsabakalarda ambulans bulundurmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

İKİ AMBULANS VARSA GÖNDERİLEBİLİR

Bünyesinde birden fazla ambulans bulunduran özel hastanelerin amatör müsabakalarda ambulans bulundurmasına izin verilebileceğini ifade eden İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Özel hastaneler sağlık çalışanı görevlendirerek de amatör lig karşılaşmalarına destek olabilir. Böylece talihsiz bir olay yaşandığında ambulans gelene kadar bu sağlık görevlileri gerekli ilk müdahaleyi yapabilir. Bunun yanında kulüp yöneticilerine ya da çalışanlarına da Temel İlk Yardım eğitimi de verilebilir” açıklamalarında bulundu.  

Haber / Ahmet KARDEŞ